Експерти разкриха оръжието, което ще промени войната в Украйна

Свят

Разполагането на руския ракетен комплекс „Сармат“ може значително да повлияе на хода на конфликта в Украйна, пише Asia Times, като отбелязва, че поради своите характеристики това е наистина универсално оръжие.

Ръководителят на руската космическа агенция „Роскосмос“ Юрий Борисов заяви днес, че междуконтиненталните балистични ракети „Сармат“, които са способни да пренасят по десет или повече конвенционални или ядрени бойни глави, са били приети на бойно дежурство, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости.

„Тази ракетна система ще окаже силно влияние върху конфликта“, се казва в материала.

Защо разполагането на тези мощни ракети ще окаже огромно влияние върху конфликта в Украйна? 

Ами много просто. За никого не е тайна, че все още се намират луди глави в Европа, като известен брой управляващи в Полша, Литва, Латвия и Естония, или коалиция от „желаещи“ страни от НАТО, които може да решат да започнат война срещу Русия на територията на Украйна. Разбира се не самите управляващи, а техните народи, които ще служат като пушечно месо за постигане на някакви фантасмагорични цели. Като прословутото вече „сдържане на Русия“, или „изтощаване на Москва“ и т.н.

Та ако те, подкрепяни от САЩ, които вече започнаха милитаризация и на Полша, решат да прескочат в Украйна и да започнат война срещу руската армия, да знаят, че вече не Украйна, а самите те, ще бъдат мишена на страшен, не ядрен, а конвенционален удар с тази изключително мощна ракета, която е способна да заличи почти цялата им територия им, заедно с всичко, което се намира там.

Точно това имат предвид и авторите на материала като казват, че ракетата „Сармат“ ще окаже силно влияние върху украинския конфликт.

Всъщност тази ракета ще бъде гарант, че никоя държава било от НАТО или от където и да било другаде, няма да се опита да влезе с войски на територията на Украйна или не дай си Боже, на територията на Русия. Защото това ще доведе до гарантирано унищожаване на такива държави. И изобщо не е задължително това унищожаване да е ядрено. Както казва руският военен експерт Константин Сивков, има редица способи за неядрено унищожаване на такива държави, включително и на САЩ. 

 

В публикацията се подчертава още, че Русия може да разшири ядрения си арсенал дори при санкциите от западните страни.

Първоначално се предполагаше, че първата ракета „Сармат“ ще постъпи на бойно дежурство в края на миналата година. През февруари 2023 г. руският президент Владимир Путин обяви, че комплексът „с нова тежка ракета“ вече е готов за използване.

„Сармат“ е стратегическа ракетна система с междуконтинентална балистична ракета с течно гориво от тежък клас, като теглото на една такава ракета надхвърля 200 тона, посочва РИА Новости.

В тази връзка авторите от Asia Times, подчертават значението на ефективните комуникационни канали по време на кризи. Защото всичко може да се предотврати, ако се разбере, че Русия може гарантирано да унищожи всяка държава, която би имала неблагоразумието да се намеси в конфликта срещу нея. И то не с ядрено оръжие, а с конвенционално. Без да се създава опасност за другите държави или за нашата планета като цяло.

Ще изчезнат само войнолюбците.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *