И Симеон Дянков скочи срещу Борисов. Вижте каква прогноза направи

България отблизо
Този служебен кабинет вероятно ще работи до следващата година. Политическата конфигурация е разделна, трудно се правят коалиции. Влизаме и в летен период, когато е по-трудно политически да са правят споразумения. Затова ме радва, че се мисли за по-голяма събираемост, за подкрепа на малкия бизнес, подготвя се излизане към външните пазари.

Това прогнозира пред Българското национално радио Симеон Дянков, бивш министър на финансите.

 

„Асен Василев бързо се ориентира в обстановката и е добре, че гледа защо не са събрани предишни данъци. Това е начинът да се запълнят някои от перата в бюджета“, коментира той. Според него смяната на директори на ключови позиции е полезна, за да могат да се открият дефектите и пропуските.

 

По думите му приходите се събират по-добре от заложеното през миналата година, но това е подценено и не е добре при служебен кабинет, защото без възможност за актуализация на бюджета, тези допълнителни приходи не могат да се използват за разходната част.

 

„Затова е важно данъци, несъбрани през предишни години, сега да се събират, защото те могат да се използват за разходна част“, смята Дянков.

 

В коментар за Българската банка за развитие, бившият финансов министър обясни, че е добре да бъде поставен таван на сумите, които тя може да отпуска като кредити, за да се фокусира помощта й върху малкия бизнес.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *