И Словакия ИЗХВЪРЛИ Евросъюза в КОША! Вижте какво НАПРАВИ Борисов в това време!

Свят

Агенция „Ройтерс“ съобщи днес, че Словашкият премиер Робърт Фицо категорично е заявил: Страната му няма да подпише конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

Социалдемократът Робърт Фицо подчерта високо и ясно, че тази конвенция на практика узаконява еднополовите бракове. Абсолютно същото нещо, високо и ясно, заяви и нашият президент Румен Радев.

Тогава, обаче, Борисов и неговите сателити се нахвърлиха върху него, обвинявайки го във всички смъртни грехове. Че президентът бил против Европейския съюз. Че не спазвал неговите изисквания и прочие салати.

Само че постепенно става ясно едно нещо. Всяка държава сама защитава своите ценности и традиции. И ако така наречените „изисквания“ на Брюксел влязат в противоречие с тях, то премиери и президенти имат не само правото, но и свещеното задължение да защитават традициите на своята страна. Независимо от това в кой съюз членува държавата им.

Защото членството си е членство. Но държавните органи са единствените, които трябва да се грижат за благополучието на гражданите, които са ги избрали. Ето защо, категорично против приемането на така наречената Истанбулска конвенция са и държави като Унгария и Чехия. Полша пък заяви, че ще ратифицира конвенцията, но няма да прилага текстовете, които противоречат на нейното вътрешно законодателство.

С други думи, в Евросъюза набира сили отчетливата тенденция, националните държави все повече да се отдалечават от Брюксел и неговите вредни за страните-членки „заповеди“.  Само че това не се отнася за правителството на Борисов, което чрез премиера и външния министър Екатерина Захариева продължава да каканиже глупавите и убийствени за България мантри, колко ни трябвало членството в ЕС. И как освен в ЕС трябвало да влезем и в Шенген. И да заменим нашата национална валута с еврото. Което съвсем ще доубие и без това съсипаната икономика на страната.

За да илюстрираме пълния слугинаж на Борисовото правителство, спрямо Брюксел и Берлин ще дадем като пример по едно изказване на Борисов и на словашкия премиер.

Борисов заяви, цитиран от blitz.bg, че конвенцията се бори само и единствено с насилието срещу жените. Именно това негово изказване пък, провокира президента Радев да предложи на премиера, да прочете конвенцията на английски или френски език и тогава да говори за нея. Понеже на всички е ясно, че Борисов не владее нито единия, нито другия език. И говори за конвенцията наизуст. Или по-точно, така както са му предписали неговите ментори от Брюксел и Вашингтон.

За разлика от Борисов, обаче, словашкият премиер Робърт Фицо е категоричен, че конвенцията няма да бъде приета, защото нарушава словашката Конституция и води до узаконяване на еднополовите бракове.

Ето ви огромната разлика между двамата премиери. Словашкият, който безкомпромисно защитава националните интереси на своята страна. И Борисов, който служи не на народа си, а на чужди господари.

Не е зле да припомним, че австрийският канцлер Себастиан Курц, на практика отказа да дойде в България за среща с премиера Борисов, въпреки натиска, който му оказаха брюкселските структури на ЕС. Себастиан Курц отложи посещението си под предлог, че е „настинал“. Не се появи в България и унгарският премиер Виктор Орбан. Немските политици пък, критикуват непрекъснато Борисов и лансираните от него „идеи“, внушени му от Жан Клод Юнкер.

С две думи, никой свестен премиер, президент или политик, не иска да си има работа с Борисов, понеже това може да го компрометира в собствената му страна. Особено ако медиите пишат, че се е срещал с Борисов, който е олицетворение на неприкрития слугинаж към Брюксел и Вашингтон.

Истината е, че ако Борисов иска да заслужи уважението на своите колеги премиери и политици, трябва да защитава своя народ. И своята държава.

Но това няма как да се случи. По простата причина, че Борисов вече и да иска не може да се освободи от политическите зависимости, в които е попаднал. По своя воля, разбира се.

Не може да се освободи и от своя характер. Който му подсказва, че „преклонената главичка, сабя не я сече“. Лошото е, че понякога и поговорките имат изключения. Защото, когато слугата си свърши работата, го захвърлят като употребена носна кърпичка.

Ако не и по-лошо. Това е съдбата на Борисов.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “И Словакия ИЗХВЪРЛИ Евросъюза в КОША! Вижте какво НАПРАВИ Борисов в това време!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *