Може ли да е вярно?! Норвежки депутат предложи нещо страшно!

Свят

Норвежкият депутат Ерлен Виборг обяви, че е предложил НАТО, най-големия военен съюз в историята, за Нобеловата награда за мир за 2020 г., съобщи АФП, цитирана от news.bg.

„Със своето съществуване НАТО гарантира нашия мир от 70 години. Благодарение на НАТО избегнахме Студената война да стане гореща война“, написа във „Фейсбук“ Ерлен Виборг. Той е депутат от популистката десница, участваща в управляващата коалиция в Норвегия.

„Понякога ние сме зависими и от военни операции за постигането на мира“, аргументира се Ерлен Виборг.

Този норвежки депутат не може да не знае поне за последните войни на НАТО. За войната в Ирак, където загинаха стотици хиляди, включително жени, деца и старци. Не може да не е чувал за войната в Либия, където се случи същото и страната още е в пламъците на гражданска война. Сигурно е чувал и за войната в Сирия.

Без да говорим за другите войни, които САЩ и НАТО са водили срещу човечеството. При това положение, да предложиш този военен съюз за Нобелова награда за мир е пълен абсурд. И доказва, или в каква степен са промити мозъците на хората от Запада, или безкрайното безочие и желанието на този депутат да се подмаже на силните в света.

Има и още нещо. Този норвежец не може да не знае, че военните бази на НАТО са обградили границите на Русия, а това, откъдето и да го погледнеш, не е миролюбив акт. Нека припомним още един „подвиг“ на НАТО. Преди двадесет години те нападнаха Сърбия и изсипаха там тонове бомби с обеднен уран. Затова сега раковите заболявания сред населението са достигнали невероятен пик.

И това ли е достойно за Нобеловата награда за мир?!

Питаме се дали такива „депутати“ могат да мислят?! Или чуждите трагедии не ги засягат. Стига само на тях да им е добре?!

Но какво се чудим, когато цялата история на Запада е история на колонизации, завладяване на страните с огън и меч, и унищожаване на много народи?! И това продължава до днес.

Това тяхно минало е страшно. Но още по-страшно е желанието им да се престорят на миротворци. Да се престорят, че не са нападали и разрушавали мирни държави. Само заради злато и пари. Да обявят, че жертвите им, сами са виновни за това, че са били убили.

Ето това превръщане на злото в добро и на доброто в зло, то е страшното! А ние сме се съюзили отново с тях. Това също е страшно. За нас.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *