Йотова за службите: Президентът няма да допусне това предателство!

България отблизо

„Недоверие в службите изказват хора, които очевидно искат да сложат ръка на службите и за първи път в най-новата ни история да има сериозен политически отпечатък върху българските служби за сигурност. Аз съм сигурна, че президентът Радев няма да допусне това“. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Ако има достатъчно доказателства и сигнали в службите за сигурност, те са в правото си да свършат това“, коментира тя експулсирането на руски свещеници от страната ни.

 

„Преди 115 години първостроителите на съвременна България ни дадоха един чудесен пример за единство, за това какво означава национална кауза и как я постигаш. Това е пример и модел, който не увяхва с времето и не остарява. Той трябва да е пример и модел и за всички нас”.

„За мен този празник е укрепване и развитие на българската държавност, която, за съжаление, се правя опити да бъде ерозирана”, каза още вицепрезидентът.

По отношение на духовниците, които са били експулсирани от България, Йотова каза, че ако службите за сигурност имат достатъчно сигнали и доказателства, те са в правото си да го направят.

 

 

Относно КПКОНПИ, Йотова каза, че иска да изчака с оценката.

Вчера парламентът прие окончателно на второ четене законопроекта за противодействие на корупцията. С него съществуващата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) се разделя на две.

„Слушах много експерти, много от тях се тревожат от факта, че се създава още един или следващ орган, доколко и как той ще се кореспондира с другите в страната, каква част ще намери този закон в общата съдебна реформа, която е претенция и за съставяне на днешното правителство, това предстои да видим през следващите месеци”, каза Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *