Карадайъ: ДПС е партия на промяната, ще гласуваме с новите, за да изгоним лошата БСП, нищо, че президентът я подкрепя!

България отблизо

Ние няма да подкрепим предложени кабинети от ГЕРБ и БСП – според нас отиваме към предсрочни избори.

 

Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след като стана ясно, че президентът Румен Радев връчи на БСП третия мандат за съставяне на правителство.

Ние от ДПС изразихме нашите позиции и начина на разчитането на изборните резултати, а именно ,че българските избиратели избраха промяната. Освен това имахме възможност да заявим нашата позиция, че партиите, които загубиха изборите, говоря за ГЕРБ и БСП, няма да ги подкрепим, ако предложат кабинет. Ние сме партия на промяната и ще подкрепим новите си колеги от ИТН, ДБ и ИМВ“, заяви Карадайъ, цитиран от „Фокус“.

Той заяви, че връчването на трети мандат неслучайно е предвидено в Конституцията и с оглед на това би било добре тези, които получат третия мандат да се опитат и да потърсят съгласие в Народното събрание за определени политики, допълни лидерът на ДПС.

Добре, ние питаме, защо БСП трябва да търси съгласие, след като то е предварително отказано?!? Или Карадайъ иска още да унижава  най-старата българска партия, след като се сдуши с новите?! Да не говорим, че ДПС винаги е била в явно или задкулисно управление. Да се твърди обратното е недостойно и прекалено низко, откъдето и да го погледнеш.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *