Киевското разузнаване разкри има ли промяна в крайната цел на Русия във войната!

Свят

Украинските въоръжени сили са нанесли удар по Змийския остров, където е съсредоточено военно оборудване на Руската федерация.

 

На Змийския остров продължила активна военна операция с различни сили и оръжия. Не е ясно обаче дали има някакви резултати, защото пресслужбата на въоръжените сили на Украйна съобщава, че „резултатите се уточняват“.

Междувременно, разузнавателната служба на Украйна разкрива има ли промяна в основните цели на Русия във войната и плановете ѝ за окупираните територии.

В момента руските власти решават какво да правят с окупираната Херсонска област и планират да проведат референдум там през есента.

Представителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Вадим Скибицки е заявил това, съобщава „УНИАН“.

Според неговите думи, стратегическите планове на Москва остават непроменени – това е пълна окупация на цялата територия на Украйна.

„Ако говорим за по-частични планове, то на първо място е достигането на административните граници на Луганска и Донецка област. И ние виждаме колко уверени са, че ще постигнат този успех. Защото вече започна подготовката за провеждане на различни референдуми, които вероятно ще се проведат още през септември тази година“, каза Скибицки.

Говорителят на Държавната служба за сигурност отбелязва, че „вече няколко години подред руските власти повдигат въпроса за обединяване на така наречените републики ДНР и ЛНР. И сега въпросът е какво да се прави с Херсонска област: да се обяви за псевдодържавно образувание или да се обедини с Крим, или други въпроси, свързани с територията“.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили/ВСУ/ публикува оперативна информация за ситуацията в направление Бахмут.

Съобщението е на официалната страница на Генералния щаб на въоръжените сили във Facebook.

„В посока Бахмут се обстрелват позициите ни от минохвъргачки и артилерия край Николаевка, Берестово, Покровское, Кодема и Ню Йорк.

Съобщава се още, че украинските военни толкова бързо са се изнесли от територията на химическия завод „Азот“, че са изоставили тук образци от оръжия, доставени от западни държави, информират световните издания.

Народната милиция на Луганската народна република (ЛНР) вече е започнала да обработва откритите трофеи. От милицията са съобщили, че са много благодарни на Киев и на колективния Запад за икономисването на боеприпасите на републиката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *