И Бразилия започва да произвежда руската ваксина! Само в България няма да има руска ваксина!

Свят

Производството на руската ваксина Sputnik V срещу коронавирус в Бразилия ще започне през януари 2021 г., съобщи в сряда фармацевтичната компания Uniao Quimica, партньор на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ), цитирана от ТАСС.

По-рано Uniao Quimica подаде молба до националния санитарен наблюдател в страната Anvisa, за разрешение за провеждане на Фаза 3 клинични изпитвания на руската ваксина във вторник. Разрешението бе дадено и изпитанията вече приключиха, затова Бразилия се подготвя да започне производството на руската ваксина, която е голяма надежда за хората в тази страна, обхваната в клещите на пандемията.

Бразилия регистрира 1111 смъртни случая във вторник, което е черен рекорд от септември.

Президентът Жаир Болсонаро, яростен критик на пандемията, мерките и ваксините, въпреки че сам преболедува, е остро критикуван, че няма ясен план за провеждането на масова ваксинация.

Той обяви, че най-добрата ваксина е имунитет от самия вирус, но обеща в страната имунизацията да е безплатна, като призова да не е задължителна.

Изследователската асоциация „Освалдо Крус“ към бразилското министерство на здравеопазването (Fiocruz) ще подготви 1о милиона дози ваксина срещу коронавирус до средата на февруари.

Китай, Индия, Унгария и още 20 други страни вече одобриха за ползване и закупиха руската ваксина, а Венецуела, Apжeнтинa и Беларус  зaпoчнaxa мacoвo вaĸcиниpaнe c вaĸcинaта Cпyтниĸ V, пpeдaдоха ТАСС и СNВС. Масово ваксиниране започна и в самата Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *