Киевците се жалват: Руските ракети постоянно променят посоките си

Свят

Въоръжените сили на Руската федерация променят тактиката си, когато „изсипват“ вълни от ракетни удари срещу Украйна. Това пише американското списание Newsweek, като допълват, че през последните дни „върху страната се изсипаха нови мощни бомбардировки“.

Военните на Москва програмират траекториите на полета на ракети, така че да „заобикалят нашата противовъздушна отбрана възможно най-ефективно, използвайки слабите ни места и разузнавателни данни“, уточни говорителят на ВВС на Украйна полковник Юрий Игнат в коментар пред местните медии.

„Ракетите постоянно променят маршрута си“, допълни Игнат.

Някои типове снаряди имат усъвършенствани способности за маневриране по време на полет, което затруднява задачата на противовъздушната отбрана на Украйна за свалянето им, тъй като те многократно сменят посоката си на движение, обясни още полковникът.

Властите на Украйна последователно призовават западните си партньори за доставка на повече оръжейни системи, но Западът май вече не е така ентусиазиран, както в началото на кампанията.

„Всеки ден, всяка седмица работим, за да гарантираме, че нашите защитници на небето разполагат с повече системи за противовъздушна отбрана и ракети“, увери украинският президент Володимир Зеленски по-рано този месец. Украйна се нуждае от много „повече системи за противовъздушна отбрана, отколкото имаме сега“, категоричен бе той.

През последните дни Русия нанесе десетки удари с крилати ракети и дронове срещу военни обекти в Украйна. Така руската армия ефективно унищожава възможностите на режима да води военни действия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *