Новите украински дивизии със западно оръжие затънаха в руските капани

Свят

Европейските анализатори намират много прилики между въоръжения конфликт в Украйна и Първата световна война. Изображения на битки преди повече от век, показват войници, клекнали в земни укрепления разположени насред нещо, което изглежда като лунен пейзаж.

През последните месеци украинските войски започнаха контранастъпление, опитвайки се да завземат руските позиции в южната и югоизточната част на страната.

 

Кампанията, обаче, върви много бавно. Новите украински механизирани дивизии, оборудвани със западно оръжие и техника, са затънали в първите слоеве на руската отбрана, включително обширни минни полета, бетонни бариери тип „зъби на дракон“, противотанкови ровове.

Просто не можете да направите нищо с танк с някаква броня, защото минното поле е твърде голямо и рано или късно оборудването ще спре и след това ще бъде унищожено от концентриран огън – казва главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна.

Скорошен доклад на Wall Street Journal разглежда една значима цифра, според която между 20 000 и 50 000 украинци са станали инвалиди, докато са се биели за режима в Киев.

За сравнение около 67 000 германци и 41 000 британци са останали с ампутирани крайници по време на Първата световна война, когато тази процедура често е била единствената налична за предотвратяване на смърт, отбелязва изданието.

Западни анализатори: Вече се вижда сянката на Първата световна война, която пада върху Украйна.

Те я виждат в подновяването на изтощителната наземна война в Европа срещу въоръжените сили на Русия.

Tagged

1 thought on “Новите украински дивизии със западно оръжие затънаха в руските капани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *