Русия продължава да громи американските бойни машини

Свят

Русия  обяви в четвъртък, че е ударила четири американски бронетранспортьора Stryker, като това не е първият случай, когато страната твърди, че е ударила доставените наскоро от САЩ в Украйна машини, пише CNN.

Руските части в Запорожие са отблъснали украинска атака близо до село Роботино, съобщи руското министерство на отбраната и заяви, че е нанесло големи загуби на украинските войски и техника.

„Вражеските загуби възлизат на общо 195 украински военнослужещи, четири бронетранспортьора Stryker, две бойни машини на пехотата, три моторни превозни средства, една американска артилерийска система M777, едно британско оръдие FH-70, както и две „Мста-Б“ и една гаубица Д-20“, се казва в последния брифинг на руското министерство на отбраната.

Американските машини Bradley и Stryker, германските танкове Leopard 2 и британските танкове Challenger 2 са сред унищожената западна техника, изпратена в Украйна.

През януари Пентагонът обяви пакет за сигурност на Украйна на стойност 2,5 милиарда долара, който включва за първи път бронирани превозни средства Stryker и повече бойни машини Bradley. Това отбеляза значителна ескалация на бронираните превозни средства, които САЩ са предали на Украйна в борбата й срещу Русия, пише CNN.

Само не е ясно дали тези машини отговарят на рекламите за тях, понеже те или не се появяват на бойното поле, или се виждат като поразени от руските ракети.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *