Подполковник от САЩ: „Глупаците в Америка направиха Русия по-силна“

Свят

Като не позволи на Украйна да преговаря с Русия през март 2022 г., Западът влоши нещата за себе си и за Киев, заяви американският подполковник в оставка Карен Квятковски в интервю за Judging Freedom.

Сега, когато страните отново седнат на масата за преговори, ситуацията ще бъде съвсем различна: за това време Русия подобри въоръжените си сили и преодоля санкциите, а Украйна получи цяло поколение мъртви мъже и разрушена икономика.

Водещ: Доколко сериозна грешка извършиха САЩ и Великобритания, намесвайки се в преговорите между Русия и Украйна през март 2022 г.?

Карен Квятковски, екс-аналитик на Пентагона, подполковник от ВВС САЩ: Това е престъпление — да поощряват войната, в която загиват хора и за която плащат други хора, при положение, че мирът бе в ръцете им.

Хората казват, че те са имали готов мирен договор, на който са били съгласни и двете страни. И, изгледа, Украйна е била готова да го приеме.

Тогава беше времето да се сключи договор за мир, но ние не позволихме това да се случи. Сега, когато страните стигнат до мир, Украйна ще загуби много, защото Русия вече не е такава, каквато беше по-рано. Нейните въоръжени сили станаха значително по-добри. Тя не използва наемници — тя залага на редовните си сили.

Нейното военно производство се развива повече от прекрасно. Русия преживя западните санкции и процъфтява. Това е напълно друга държава, не е тази, която беше преди две години. Всичко това можеше да бъде предотвратено, ако нашето ръководство следваше това, за което говори.

Тогава щеше да настъпи мир, а Русия нямаше да се наложи да засилва военната си мощ, своята стратегия и да извършва мобилизация, както тя направи. Така ние си плащаме за своята глупост.

Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *