Тайни знаци от политиците издадоха какъв шеметен обрат предстои в България

България отблизо

Политическата ситуация в България винаги е доста интересна, но и напрягаща и леко мистериозна. Доказателство за това са поредните драми около ротацията, която трябва да настъпи по високите етажи на властта.

На 6 март изтичат деветте месеца, в който министър-председател на страната бе Николай Денков, а Мария Габриел бе вицепремиер и външен министър. На тази дата Габриел трябва да стане премиер на България, а Денков министър.

 

В началото на състава на кабинета се говореше, че Денков ще стане образователен министър, но в последно време се появи информация, че „Ники трябва да пътува“ и заради това от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) настояват Денков да заеме поста външен министър. Идея, която от ГЕРБ категорично отхвърлиха.

Именно заради това преди време лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че сме „много, много далече от ротацията“, а дни по-късно каза, че такава може и да не се случи и заговори за предсрочни избори.

Междувременно се появи информация, че Габриел дори отново може да напусне България, ако след като поеме поста министър-председател й бъде отнето мястото на външен министър.

Заради това, а може би и заради куп други неща, от ПП-ДБ внезапно предложиха меморандум на ГЕРБ, но това допълнително разпали политическите страсти и именно заради това много депутати, че и политически експерти заговориха за предсрочни избори.

В момента Борисов с9е усети в силна позиция и предлага контрамеморандум.

Той обаче тайно разчита на избори, които според социолозите, ще спечели.

А политолозите вещаят – ротация няма да има.

Народът също не я иска.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *