КНСБ заплаши да залее площадите с протести! Иска отговорност от политиците

България отблизо
Активисти на КНСБ затапиха движението по ул. ”Гладстон”, като заплашиха да блокират 6 кръстовища в Пловдив. Протестната акция се проведе под мотото ”Да защитим доходите от инфлацията и работните места от кризата”. Основните искания на синдиката са за повишаване на доходите и ефективни мерки за овладяване ръста на инфлацията и излизане от икономическата криза.

„Настояваме за компенсация на доходите на всички български граждани между 12 и 15%”, обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. По негови думи в индустрията увеличението е над 17%, в услугите – около 15%, т.е. най-голям длъжник е държавата.

“Минималната работна заплата да стане 850 лв., което е 1/2 от средната работна заплата за 2022 г. Искаме да се удвои обхвата на помощите за отопление за около 300 000 души, за което досега се даваха 50 милиона, да стане 1 милиард лева, което е нищожна сума на фона на 65-милиардния бюджет на България.“, настоя президентът на КНСБ.

 

Исканията се подготвят съвместно с КТ „Подкрепа“. Синдикатите обявиха, че са готови още от първия ден на новото правителство да седнат на масата за преговори.

Подобни акции предстоят да се проведат в Хасково, Велико Търново и Перник, като е възможно да се стигне и до по-голям протест в София, каза Димитров.

Преди протеста се проведе заседание на РС на КНСБ, на което досегашния областен координатор Боян Бойкински е избран за още един петгодишен мандат.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *