Командването на ДНР разкри има ли в „Азовстал“ високопоставен канадски генерал и каква е съдбата на окопалите се там!

Свят

На територията на „Азовстал“ може да има генерал от канадската армия. Това заяви официалният представител на армията на ДНР полковник Едуард Басурин.

По-рано западни медии съобщиха, че пенсионираният канадски генерал Тревър Кадие, който е обвинен в сексуален тормоз у дома, е в Украйна и съветва въоръжените й сили.

Канадски издания писаха преди седмица, че няма информация за него от февруари тази година. Тревър Кадие, високопоставен офицер от Министерството на отбраната на страната, през последните няколко години е бил съветник на началника на Щаба на отбраната на канадските въоръжени сили.

През септември миналата година се подготвяше церемонията по назначаването на Кадие за главнокомандващ на канадската армия, но тя беше отменена заради скандала и разследването срещу генерала по обвинение в сексуално насилие над подчинен.

Също така официалният представител на армията на ДНР каза, че блокираните в „Азовстал“ бойци се опитват да проучат ситуацията и да продължат да стрелят.

Междувременно бе съобщено, че в Украйна беше убит ветеран от британската армия, 36-годишният Скот Сибли., съобщава Sky News.

Службата на британското външно министерство за общността и развитието (FCDO) заяви: „Можем да потвърдим, че британски гражданин е бил убит в Украйна и подкрепяме семейството му“.

Тя не предоставя подробности за това какво е правил мъжът в Украйна.

Той стана първият британски гражданин, загинал в Украйна по време на пълномащабната война.

Загиналият британец е бил ветеран от британските въоръжени сили. Сибли преди бил от Кралския логистичен корпус. Бившата му дивизия му отдаде почит на официалната си страница във Фейсбук.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *