Копринка Червенкова: Борисов неразумно би шута на създателите си и сега се свива от страх като бито куче!

България отблизо
Борисов тегли шута на тези, които го създадоха, по един безобразен начин. Наблюдавам с любопитство как много от хората, които искрено обслужваха Борисов, сега вземат завоя. Мисля, че част от тези, които произведоха Борисов, сега ще се отръскат от него като патки след дъжд.

Така започна анализа си в прекия ефир на БНР журналистката Копринка Червенкова.

Тя заяви, че протестът няма да доведе до радикална стъпка, а по-скоро създава среда.

“Борисов ще седи докрай… В момента се държи като бито куче, много е изплашен. Той е абсолютно смачкан, седи и говори глупости. Държавата се разцепва, а той говори някакви неща. Единственото което го интересува, е как да оцелее физически. Властта го охранява… Самият Борисов е приключил, няма капацитет да управлява държавата”, посочи Червенкова.

Тя коментира и странното поведение на ДПС, като според нея турците ще си върнат властта в партията и ще разгонят българите. Причината – напоследък те са доста лаконични в изказванията си и “нещо се случва”. Какво е то обаче не е ясно.

А иначе – протестът много приличал по думите й на вълненията от началото на 90-те години, когато у нас се говореше за радикална промяна.

“И сега може да се говори за такава промяна – промяна в състоянието на обществото… Тогава имаше голям потрес от обстоятелството, че първите избори бяха спечелени от БСП. Няма да се изненадам, ако сега изборите бъдат спечелени от ГЕРБ. Това ще е инерцията, създадената клиентела, комфорт за определено количество хора“, посочи Червенкова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *