Коритаров свърза Румен Радев с шпионския скандал, проф. Дюлгерова каза друго!

България отблизо

България е в полето на един глобален сблъсък. България е член на НАТО и ЕС. Това е сблъсък на геополитически виждания между Русия и НАТО“, каза журналистът Георги Коритаров 

„Има една ключова особеност – има ли Руската федерация основания да разгръща такава дейност срещу България. Да, има. България е ключова страна за НАТО и се намира в проблемна зона на ЕС и от известно време България дава заявка да играе водеща роля в инициативата „Три морета“, подчерта Коритаров.

Това бе ознаменувано от Румен Радев, който отиде в Естония. Радев и Борисов са в безпрецедентен консенсус по тази тема. Русия иска да знае какви са плановете и какви перспективи се очертават. Хората, които са ангажирани по този случай, излязоха като имена в много медии, каза журналистът“.

Свързвам Радев с инициативата „Три морета“, която е един от ключовите поводи за руския разузнавателен интерес към България. Този скандал не е приключил и разкрития за разширена мрежа предстоят“, заключи Коритаров.

Знаете ли, аз винаги се опитвам да анализирам всяка ситуация от дневния ред на великите сили, като историк, който иска да разглежда документи и доказателства.

Четвъртък и петък историята беше хаотична, но в събота се канализира информацията. Това каза историкът и геополитик проф. Нина Дюлгерова в „Неделята на NOVA“.

„Това, което върви с информация и дезинформация ми звучи поръчково и едва ли има връзка с Радев. Днес са два месеца от инагурацията на Джо Байдън и САЩ щял да следи изкъсо шпионския скандал и да защитава суверенитета на България. В последните месеци обаче има силна атака от страна на САЩ към Европа и Русия за „Балкански поток“, допълни тя.

„България попада в отношенията между САЩ и Европа и трябва да се съобразяваме с това“, каза още проф. Дюлгерова

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *