Севлиевски в истерия: Откраднаха от Терзиев 50 хиляди гласа

България отблизо

ГЕРБ не можаха да мобилизират достатъчни гласоподаватели зад кандидата си Антон Хекимян. Сагата с машините мобилизира електората на ПП и ДБ. Това констатира политологът Ружа Смилова, коментирайки предварителните резултат от местния вот в София в ефира на bTV. 

 

Махането на машините взе поне 50 000 гласа от Терзиев. 50 000 работят в ИТ сектора в София. Нямам как само по трима да гласуват за техния гуру Терзиев. Аз съм 100% сигурен, че това отне от гласовете на София, удари по масата Мирослав Севлиевски.

Редно е да имаме подозрения, че партиите, които застанаха зад тази акция за отмяна на мишините, няма как да не са имали нещо предвиди. Тъй като те го направиха съвсем съзнателно, каза на свой ред проф. Светослав Малинов.

„Резултатите, все пак имат обща проекция върху българската политика. Основната хипотеза е, че нещата се стабилизират. Всякаква възможност за алтернативи пред ГЕРБ и ПП се изпаряват и те ще бъдат заедно. Коалиционно правителство укрепва своите позиции. няма нова формула за управление сред българските избиратели“, каза още Малинов.

Ваня Григорова е особен случай заради нейния безобразен ляв популизъм, каза журналистът Ивайло Цветков – Нойзи. Той я сравни с герой на Горки, който допринася горящото си сърце. Когато апелираш към работещите верни, няма как да имаш лош резултат, добави Нойзи.

Извън София имаме номенклатурни избори, а не партийни, добави Севлиевски.

Имаше и партиен вот, но вотът за Ваня Григорова не се дължи само на популистката ѝ риторика. Тя засегна теми, които дълго време не присъстваха в публичното пространство, това хваща симпатии. Тя бе лидера и на протестния вот в София, каза Смилова.

„Вижте къде кметове се различават от листите и с колко. Забелязах аномалия, дори в Бургас и Стара Загора, където печелят на първи тур кметове на ГЕРБ, листите им са много под тях.

Важно е да се знае, че малките и големите разлики в листата в София, дават много интересен резултат  за размисъл. Ако искаме да преведем местните избори на езика на парламентарните, трябва да се ориентираме по общинските листи, но разликите са съществени.

Според тези разлики дистанцията между ПП и ГЕРБ не е такава , каквато излиза от кандидатурите на кметовете. Оттам идва и тезата, че нещата се стабилизират“, изказа още един път тезата си Малинов

Tagged

1 thought on “Севлиевски в истерия: Откраднаха от Терзиев 50 хиляди гласа

  1. Не се ли удавихте от толкова много плюнки!!!???
    Безобразно завистливи комплексари!!!
    А такива като Севлиевски винаги в подобни случаи изплуват от спуканата отходна тръба,но и той ще си намери майстора като недоразумението Генчо Дайнов и ще млъкне.А на Ваня Григорова не и пука!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *