Корнелия Нинова: Този парламент променя Изборния кодекс, против интересите на България, и в услуга на ДПС, Турция и ИТН!

България отблизо

Новият парламент блокира цялата законодателна дейност и се занимава само с промени в Изборния кодекс. Целта на това занятие е да се овладее Централната избирателна комисия, която да се превърне в придатък на ИТН.

 

Това стана ясно от позицията на Изпълнителното бюро на БСП, с председател Корнелия Нинова.

Промените целят още да дадат възможност на ДПС и на Турция да овладеят България, тъй като искат да  създадат специален избирателен район „Чужбина“. Това означава, че българските граждани, които живеят в съответната чужда държава ще имат право да издигат собствени кандидати за депутати за нашия парламент. Не е тайна, обаче, че най-голям брой гласове от чужбина, идват именно от Турция. А сега от там ще идват и готови депутати за българския парламент. Депутати, които не знаят български език, но ще бъдат депутати в българския парламент. Това определено не е в услуга на България. Увеличава се също така и броят на секциите зад граница, за да могат да гласуват колкото може повече хора от чужбина и от Турция. И понеже в чужбина живеят повече от два милиона и половина български граждани, в един момент може да се окаже, че депутатите от чужбина са повече от депутатите, които живеят в България.

Припомняме още, че през декември миналата година турският президент Реджеп Ердоган изпрати приветствие към конференция на ДПС, която се провеждаше по същото време.

По този повод президентът Румен Радев тогава заяви:  „Даването на думата и приветствието на такава конференция от турския президент е признание за амбиции за участие в българския политически живот. Това е недопустимо.“

„Доскоро ДПС утвърждаваше образа си на национална партия, но откривайки трибуната си за президента на съседна Турция, хвърля сянка върху своя ореол на националноотговорна политическа сила“, смята държавният глава, цитиран от „Клуб Z“.

По този повод и ВМРО излезе на протест като заяви: „Народните представители са на път да извършат национално предателство, тоест да позволят в Република Турция да няма ограничение на броя на секциите за гласуване, което ще позволи на Ердоган да организира 200-300 000 души да гласуват за определена българска партия, което ще е пряка намеса във вътрешните работи на България“, обясни мотивите за протеста Юлиан Ангелов.

„Това, което ще гласуват днес, означава Ердоган лично да се намесва във вътрешните работи на държавата. Нещо, което не се е случвало 10 години“, заяви Александър Сиди.

По-късно, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, заяви: „Не поканихме президента Радев да говори пред форума на ДПС, но ние поканихме четирите големи политически партии в Турция, а президентът Ердоган е лидер на една от тях, затова той е изпратил обръщение“, стана ясно от думите му.

Промяната се оказа подмяна. Задкулисието се прероди в нов образ.”, завършва своята позиция по този повод, Изпълнителното бюро на БСП.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *