Костадинов огласи скандален доклад на ДАНС, в който е замесен ген. Атанасов

България отблизо

Депутатът от парламентарната група на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов трябва да бъде арестуван веднага, а не да седи в парламента. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в кулоарите на Народното събрание пред журналисти.

Повод за думите му станаха изпратен доклад от началника на служба „Военно разузнаване“ бригаден адмирал Венелин Венев, според когото ген. Атанасов е правил опити да вербува служители от службата, за да има „свой човек“.

Костадинов допълни, че същите процедури са били задействани в ДАНС и Държавна агенция „Разузнаване“.

Този човек трябва да бъде арестуван веднага и вкаран в затвора, а не да бъде кандидат за народен представител в парламентарни избори, подчерта отново Костадинов.

Според него подкрепата, която получават ПП-ДБ от некоалиционните си партньори – ГЕРБ и ДПС, продължава да бъде налице. Костадинов смята още, че се готвят нови разговори за съставяне на „сглобка“, която обаче този път да бъде видима.

От „Възраждане“ изразиха и притесненията си за финансовото състояние на държавата.

„Това го коментирахме още в предишното Народно събрание, когато беше съобщено за голям дефицит, който Асен Василев после отрече и заяви, че когато стане министър на финансите този дефицит няма да е повече от 3%“, посочи Костадинов и добави, че Василев е изпълнил думата си, но на цената на огромни бюджетни ограничения, „затягане на коланите“, забавяне на разплащания в размер на близо 4 млрд. лв., както се твърди.

Това означава, че когато дойде следващото правителство и то има текущи разходи, и му се наложи да плаща и забавените, то или ще трябва да тегли огромни заеми, или ще трябва да обяви невъзможност да плаща заемите, а може би дори и да тръгне процедура по фалит на държавата, което е сериозно престъпление, заяви лидерът на „Възраждане“.

Всичко това според него е направено от Асен Василев „с цел да се изпълни неговият фетиш – 3% дефицит, с натиск към НСИ за данните за инфлацията, за да получим покана за членство в еврозоната и добър конвергентен доклад към юни“.

„За да постигне тези свои цели, той рискува финансовата сигурност на цялата държава, което също е престъпление“, добави Костадин Костадинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *