Кристиян Бойков: Обвиняват ме в нещо, което не съм извършил!

България отблизо

Единият от двамата защитници на обвиняемия Кристиян Бойков, адвокат Георги Стефанов, посочи, че Кристиян му е казал, че го обвиняват за нещо, което не е извършил.

Стефанов обясни още, че цяла нощ са се опитвали да накарат Кристиян да си признае, че е извършител на престъплението, като са му казали, че ако не го направи за него ще има сериозни последствия.

Момчето отговаряло, че няма как да признае нещо, което не е извършил. По думите на защитника разпитите дори били без присъствието на адвокат.

Адвокат Стефанов допълни още, че на Кристиян му е обещавано, че ако си признае ще бъде незабавно освободен.

Кристиян Бойков не е замесен в теча на информация от НАП. Категорично съм на мнение, че той е набеден и е перфектната жертва. Това заяви от своя страна в ефира на bTV Георги Янков, мениджърът на компанията по киберсигурност, в която работи обвиняемият за атака срещу Националната агенция по приходите.

Той обясни, че Кристиян е изключителен професионалист, на който може да разчита. По думите му момчето е добре познато на ГДБОП, тъй като са работили заедно и са били на конференции по куберсигурност.

Янков подчерта, че по време на задържането си Кристиян е бил изненадан, а самата операция е продължила около 5-6 часа. Според него е много странно, че за по-малко от 24 часа след разпространението на информацията за теча на данни, са събрани нужните доказателства и се е извършил ареста.

Работодателят е категоричен, че компанията остава твърдо зад гърба на Кристиян.

Другият адвокат на Кристиян Бойков, Любен Казанлиев също коментира атаката срещу НАП, като заяви, че е било абсурдно да има обвинение от 4 реда и то да бъде повдигнато за по-малко от 24 часа след установяване на атаката.

Той поясни, че по време на задържането на Кристиян не е имало нищо нередно, но след това ситуацията се е развила по абсолютно порочен начин.

Казанлиев също споделя мнението на работодателя, че е намерен най-удобният извършител на атаката. Той разясни още, цитиран от news.bgq че никой компютърен специалист не пише на кирилица и не работи с Windows. Кристиян работил само с Linux.

Той изтъкна още, че никъде не казвало, че машината, от която е извършена атаката се казва Крис.

Адвокатът също е на мнение, че трябва да се премахнат обвиненията на Кристиян.

Ето това се крие зад „светкавичното“ арестуване на компютърния специалист по киберсигурност Кристиян Бойков. И е твърде вероятно думите на мениджъра му Георги Янков да се окажат много точни. Всъщност наистина Кристиян е перфектната жертва, която службите и правителството на Борисов трябва да покажат на обществото, за да се уталожи по-голямо избухване на народен гняв срещу безхаберието на кабинета, който дава милиарди за никому ненужни самолети, а няма пари нито за увеличаване на минималната пенсия, нито за така нужната ни киберсигурност. Която на всичко отгоре, както се оказа от изявленията на финансовия министър и вътрешния министър пряко засяга националната сигурност на страната ни.

istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Кристиян Бойков: Обвиняват ме в нещо, което не съм извършил!

  1. ТАЗИ ИСТОРИЯ МИРИШЕ НА ДИВЕРСИЯ ИЗМИСЛЕНА ОТ ПОЛИТИЦИ И Е ПОДПЛАТЕНА С ПОЛИЦЕЙЩИНА !!!!!!

  2. Сами си вършат мръсотиите, прикриват нещо, а след това си нарочват и жертва от това по тъпо и по подло правителство със свещет да се търси не може да се намери!
    ОСТАВКА!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *