Кутев се заяде с Борисов: Да не задава въпроси, а да отговаря, защото 8,5 милиарда са откраднати от него

България отблизо

Нищо няма да бъде спряно. Магистрала „Хемус“ е разплатена доста напред, така че фирмите имат пари, с които да работят. Освен това в „Автомагистрали“ са оставени още 82 млн. лева, така че по никакъв начин да не бъде застрашена дейността до края на годината.

Това каза служебният министър на финансите Асен Василев на брифинг в отговор на журналистически въпрос ще бъде ли спряно строителството на магистрала „Хемус“, каквото обвинение отправи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов към служебното правителство.

Средствата ще бъдат заложени и в бюджета за следващата година, но те ще бъдат заложени така, че да се мине през обществени поръчки, на конкурсен принцип, а не да се раздават на фирми по неясни договори, заяви Василев.

Тъй като виждам, че Борисов е много активен напоследък, имам към него предложение – нека да обясни рационално ли са похарчени тези пари напред, защо се случва, че 45% от икономиката е вървяла в „ин хаус“, без поръчки, включи се с коментар говорителят на кабинета Антон Кутев.
Нека да е по-словоохотлив за това какво се е случило.

Той има да отговаря на въпроси, не да задава въпроси. 8,5 млрд. лева, изхарчени за година без обществени поръчки – това е огромна корупционна възможност.

Ако някой трябва да отговаря това довело ли е до корупция, някой взел ли е подкупи, Борисов трябва да каже, не ние. Борисов е човекът, който трябва да отговаря за всички тези изхарчени напред пари, с които можеха да се направят чудеса, а те са ги дали на едни фирми, за които не е ясно дали ще фалират. Така че Борисов има да отговаря пряко на въпроси. Не да задава, да отговаря, отбеляза Кутев.

Тези, които са забъркали цялата тази мазня, се опитват да задават въпроси, вместо да дават отговори, каза още говорителят на служебното правителство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *