четвъртък, март 28, 2024
Начало > България отблизо > Румен Радев: България е столица на информационните технологии в Югоизточна Европа!

Румен Радев: България е столица на информационните технологии в Югоизточна Европа!

България отблизо

България се стреми към задълбочаване на икономическото и инвестиционно партньорство с Канада. Повишаването на двустранния стокообмен, въпреки последиците от пандемията, е позитивен знак в тази насока.

 

Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с посланика на Канада Аник Гуле, съобщават от президентството.

През 2021 г. България и Канада отбелязват 55 години от установяване на двустранни дипломатически отношения и на срещата бе изразено взаимното желание на двете държави за всестранно развитие на приятелския диалог и взаимноизгодното сътрудничество в различни сфери.

Амбициите на страната ни са да насърчава инвеститори в сфери с висока добавена стойност, особено в областта на информационните технологии и дигитализацията, за което вече има успешни примери в двустранното сътрудничество с Канада, посочи държавният глава.

Румен Радев добави, че България все повече се възприема като „столица“ на информационните технологии в Югоизточна Европа, както и в областта на новостартиращите компании.

Присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие ще се превърне в допълнителен стимул за насърчаване на икономическия обмен с Канада и България очаква да започне преговори за присъединяване в скоро време, посочи още президентът.

Предприетите действия за утвърждаване на върховенството на правото в България, създаването на предвидима среда за бизнеса и постигането на устойчивост в тези процеси, също бяха сред темите на срещата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *