Кънчо Стойчев хвърли бомба: ПП, ДБ и БСП няма да съберат 121 депутата1

България отблизо

Ако говорим краткосрочно, ПП и ДБ ще загубят електорат от евентуални общи листи. Дългосрочно обаче едно обединение би им донесло ползи, заяви социологът

 

Според социолога Кънчо Стойчев ПП, ДБ и БСП няма да успеят да съберат 121 или повече депутати след предстоящия вот, което да им позволи спокоен рестарт на предишното управление. Това заяви той в интервю за „Епицентър“.

„Ако до края на ноември нямаме редовно правителство, то в началото на февруари пак ще сме пред урните. И така ще бъде, докато изборът на българите не е категоричен“, допълни той.

„Ако говорим краткосрочно, ПП и ДБ ще загубят електорат от евентуални общи листи. Дългосрочно обаче едно обединение би им донесло ползи. То затова е толкова трудно да решат“, каза още Стойчев.

На въпрос дали „Възраждане“ би могла да поднесе голяма изненада на изборите, Стойчев отговори: „Голяма – не, не може. Но може да събере малко над 300 000 гласа, което при слабо гласуване ще са доста повече депутати отколкото досега“.

„Очаквам около два и половина милиона да гласуват, плюс/минус 10%“, даде своята прогноза социологът.

„Радев не е баща на ПП, той бе искрено изненадан от това им партийно начинание. Попитайте ген. Янев поканил ли бе двамата за второто му служебно правителство. Има интереси един неуспех да се лепне на президента, но неговата отговорност е само за срока на служебния кабинет тогава. И Илияна Йотова коректно го посочи“, отговори той, запитан за настъпил разрив между Румен Радев и Петков/Василев/ПП.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *