Цветанов: Русия ще се намеси в България на евроизборите!

България отблизо

„Нямаме механизъм за противодействие на фалшивите новини, страната ни не е подготвена за хибридни атаки“.

Това обяви председателят на Комисията по вътрешен ред и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов.

Той участва на конференция за киберсигурността, която се провежда в София. На нея присъстват още еврокомисарят за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Русия е най често споменавана като държавата, която може да се намеси в страните членки на Европейския съюз по време на европейските избори“, добави Цветанов, като така отново застъпи тезата си, че Русия може да опита се намеси в предстоящите евроизбори през май.

„Има държави, които не биха искали Европейският съюз да е фактор в геополитиката“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от epicenter.bg.

Какво става ясно от тези думи на русофоб номер едно в България?

Най-напред, че в ГЕРБ, лявата ръка не знае какво прави дясната. Борисов се хвали под път и над път, че се разбирал много добре и с Русия и със САЩ. В същото време, неговия заместник говори на ляво и на дясно, че Русия ни е враг и трябва да се пазим от нейните „хибридни заплахи“. Що не вземат тези двамата да се разберат помежду си, какво според тях е Русия –  дали е заплаха или приятел. И тогава да правят изявления, защото сега, думите на единия отричат твърденията на другия.

Ако го правят нарочно, с цел да се харесат и на Русия, и на САЩ, то това е най-лошата възможна политика. Защото тя няма да бъде приета нито в Русия, нито в САЩ. В Русия ще са обидени, задето Цветанов всеки ден ги обявява за враг, а в САЩ ще са обидени, понеже Борисов пък, иска да сътрудничи с Русия. Така че никак няма да е чудно, ако един ден, двете суперсили се споразумеят и изхвърлят зад борда и двамата.

Има и трети вариант. Борисов и Цветанов да правят театър, режисиран от САЩ, за да замажат очите на Русия. Понеже българския народ обича Русия, и ако политиката на ГЕРБ е открито русофобска, Борисов няма как да се задържи във властта.

Но при всички положения, театър в публичните изяви на тези двамата има. И режисьорите сигурно са със задокеански произход. Но както и да се опитват Борисов и Цветанов да се харесат на Русия и САЩ, то хората в България отдавна са разгадали тяхната малка игра.

И не я приемат. И я осъждат. защото не може ден преди посещението на Дмитрий Медведев, Борисов да се среща с шефа на НАТО и да обсъжда „сигурността“ на България и руските „хибридни заплахи“. А миналата година, ден преди да отиде при Владимир Путин, Борисов се вози на колата на Порошенко. За какви „добри“ отношения тогава говори Борисов като тези демонстрации само ядосват нашите руски братя. И те отправят послания на добра воля към българския народ, но не искат да имат никакво вземане – даване с правителството на Борисов и ГЕРБ.

И така ще бъде, докато Борисов е на власт. Защото той няма смелост да избере съюз с Русия, въпреки изричното настояване на 85% от българските граждани.Въпросът е, че този който дойде на власт след Борисов, трябва да поеме курс към сближаване и съюз с Русия. Първо, защото не видяхме нищо добро от ЕС и САЩ. И второ, защото така иска суверенът на властта – народът. Иначе хората ще намразят новата власт още в първите няколко месеца. И то много по-силно, отколкото сега мразят Борисов.

 istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *