Лавров предупреди: Русия ще откаже Запада от всякакви „колониални илюзии“ съвсем скоро!

Свят

Москва ще накара Европейския съюз и НАТО да се откажат от своите „колониални илюзии“. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след среща с беларуския си колега Сергей Алейник.

Ще направим всичко, за да отрезвим колегите от НАТО и Европейския съюз възможно най-скоро, подчерта той.

Лавров описа западните лидери като „самонадеяни“ хора, които поставят „неудържимите си политически амбиции, опитите си да реализират чувството си за собствено превъзходство, своите колониални и неоколониални мечти и илюзии над интересите на собствените си народи“.

По негови думи Западът е превърнал Украйна в плацдарм за по-нататъшно колонизиране на постсъветското пространство.

Западът е този, който в момента тласка Киев да създава директни заплахи за жизнените интереси на Русия и Беларус, категоричен бе руският първи дипломат.
От своя страна беларуският външен министър заяви, че спрямо Минск и Москва е отприщена хибридна война от страна на Запада.

На срещата Лавров изрази и подкрепа за предложението на беларуския президент Александър Лукашенко, Организацията на договора за колективна сигурност да проведе конференция за евразийската сигурност по-късно през тази година, съобщава ТАСС.

Той посочи, че на събитието ще бъдат поканени и представители на ООН, Шанхайската организация за сътрудничество и Общността на независимите държави.

Източник Днес.бг

Tagged

1 thought on “Лавров предупреди: Русия ще откаже Запада от всякакви „колониални илюзии“ съвсем скоро!

  1. ХА ДАНО! ИДВАЙТЕ БЪРЗО В КОЛОНИАЛНА БАНАНОВА БЪЛХАРИЯ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *