Лиляна Павлова: Ще затваряме медии и сайтове, които пишат против нас!

България отблизо

Лиляна Павлова се срещна с младежката организация на ГЕРБ и обяви от трибуната, че започва жестока война с фалшивите новини, които уронвали престижа на правителството.

Тя  изрази огромното си задоволство от усилията на българския еврокомисар Мария Габриел, която направи и предложи на ЕК  регламент за борба с  фалшивите новини. Този регламент ще ни позволи да се борим с тези новини и да закриваме цели сайтове, които ги разпространяват, удари се в гърдите ЛилитУ.

Младежите, някои доста далеч от младежката възраст, кимаха възторжено.

Мнозина заподозряха групата, назоваваща се младежка организация на ГЕРБ в звено, което се обучава как да се бори с всеки в социалните мрежи, който не подкрепя управляващите. С други думи –  обучение на тролове. Иначе няма обяснение как се правят за тях такива скъпи семинари в различни части на страната, а като лектор често присъства и Борисов.

Дали са верни гербери, или се коват бъдещи министри, нямаме идея. Семинарите се случват все по-често, а сега основната опорна точка са фалшивите новини.

Защо точно Лиляна Павлова се е засилила толкова самоотвержено да се бори с тях?

Много просто. Защото не харесва това, което пишат медиите за нея.

Имаме няколко въпроса към госпожата.

Първо – какъв е критерият за фалшива новина?

Кой ще ги преглежда, кой ще им лепи етикети?

Или ще се направи цяла държавна агенция по анализ на новините?

Второ – как така ще се закриват медии и сайтове в страна, в чиято конституция пише, че свободата на словото е неприкосновена? И която е на 111-то място по подобна свобода?

Има сайтове, които са се обявили за ФЕЙК. Но те имат това право и са обявили, че използват фалшиви новини с цел сарказъм, хипербола и друг поглед към обществото. Това е разрешено в цял свят. Има жълти сайтове, които пък надничат под полите и деколтетата, че даже и в леглата на всяка известна личност. И често пишат небивалици. И те ли ще бъдат закрити, при положение, че в цял свят има жълта преса?

По логиката на Павлова, ако зависеше от нея, сигурно щеше да закрие и френския хумористичен седмичник „Шарли Ебдо“? Там критиките към политици са повече от жестоки. Но никой не го пипа с пръст, дори след атентата в редакцията преди три години и застреляните журналисти.

И последно коя сте вие, госпожо Павлова, та ще закривате медии?

По-добре закрийте партията си!

Така ще направите по-голяма услуга на обществото!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Лиляна Павлова: Ще затваряме медии и сайтове, които пишат против нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *