Оставките няма да променят нищо! Вижте КОЙ ще го промени! И КОГА!

България отблизо

Добре де, оставки има. Трима министри си отидоха. Валентин Радев на МВР, Николай Нанков на регионалното развитие и благоустройството и Ивайло Московски на транспорта.

И какво от това? Какво ще промени това? Може би обръчите от фирми около властимащите ще изчезнат? Може би политиката, която ни тласка към социалното дъно на Европа и света ще се промени? Може би правителството изведнъж ще се сети, че АЕЦ „Белене“ трябва да се строи като държавно предприятия, а не да го подарим на някой частник? Може би Борисов ще разбере, че изпълняване заповедите на ЕС и НАТО, е пряк път към физическото унищожение на България? Може би премиерът и неговите пудели ще проумеят, че мигрантите са огромна заплаха за християнска и славянска България? Може би Борисов и пудели ще разберат, че приемането на еврото ще доубие многострадалния български народ?

Можем да изброяваме още много. Но истината е, че нищо от изброеното няма да се промени. И то по простата причина, че Борисов и обръчите около него, вече са прекалено богати, за да мислят за страданията на народа. За несигурността, безпаричието, безработицата и липсата на перспектива, които тормозят и убиват българските граждани.

Никой от богатите крадци няма да върне награбеното в народната хазна. Те имат полза само от запазване на днешното статукво. А иначе, при всяка трагедия може да си отива по някой и друг министър. Но те не отиват на улицата, а в парламента. Щото са много бедни горкичките.

Следователно оставката на няколко министри, няма да помогне на България. Трябва незабавна оставка на цялото правителство.

И ликвидиране на либералния капиталистически модел на управление. Защото стана безпощадно ясно, че той убива народа ни, по-бързо, отколкото всяка война.

Нужно е, не само да се възстанови държавната собственост, но и тя да стане преобладаваща в икономиката на страната. Нужно е да изчезнат олигарсите.

С други думи, трябва капитализмът да бъде заменен от демократичен социализъм. Както го прави Владимир Путин. Тогава народното богатство няма да влиза в джобовете на няколко хиляди души. Икономиката ще тръгне напред. И хората ще работят и живеят достойно.

Но за да стане това, трябва да се махнем от ЕС и НАТО. Трябва да влезем в Евразийския съюз. И да си върнем родината.

Не ме питайте как ще стане това. Защото отговорът е ясен. Трябва всички да излезем на улицата. Да поискаме съюз с Русия. И да стоим там, докато това не стане реалност.

Някой ще попитат, ама защо да не се управляваме по швейцарски модел? С референдуми за всичко. Ами защото референдумите няма да променят нищо. И защото няма нищо по-лесно от това, да фалшифицираш резултатите от един референдум.

Нашите олигарси фалшифицираха целия изборен процес, заедно с демокрацията като система, та едни референдуми ли ще им се опрат?

И защото, докато има индивиди, които експлоатират народното богатство в своя лична изгода, няма да има нито демокрация, нито достоен, човешки живот за хората в България.

А може би няма да я има и България! Затова нека загърбим партийните различия и да се борим заедно, за достоен и щастлив живот. Но достоен и щастлив живот за всички. Не само за богатите.

Това е идеалът на Ботев. Това е идеалът на Левски. За чиста и свята република. Без царе. Без олигарси. Без грабители.

Можем да го направим. Ако се обединим. В името на България. И заради бъдещето на нашите деца.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Оставките няма да променят нищо! Вижте КОЙ ще го промени! И КОГА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *