Лора Крумова и Асен Василев се подиграха с думите на зрител, защитаващ 3 март. Ефирът се изчерви от срам

България отблизо

С голям смях започна интервюто на Лора Крумова с министъра на финансите Асен Василев по Нова телевизия. Повод за това стана предишен репортаж от българско село и опитът на водещата да цитира изказването на един от участниците.

Крумова се затрудни и започна да се смее, четейки думите на диалект на въпросния човек относно Кирил Петков: „Хората го светна‘а Киро с топка на Шипка, затова иска да сложи 24 май“.

 

Произнасяйки това, водещата започна да се залива от смях. Асен Василев не успя да се сдържи и също се разсмя. Отне им известно време да се успокоят.

По думите на Василев, няма по обединяващ празник от 24 май.

„Не бих казал, че е пързалка. Аз съм много за това националният празник да бъде 24 май“.

На въпрос как оценява приетия бюджет, той отговори: „Обикновено на тестовете по математика, висша в това число, обикновено ги взимам“.

„Бюджетът е изпълним в този вид. Успяхме да защити голяма част от мерките, свързани с приходите. Разходите са съвсем разумно направени“, заяви министърът на финансите. „Със сигурност не е раздут бюджет, а е един нормален бюджет“, допълни той.

„Въпросът не е дали е раздут бюджетът, а какво ще получим насреща“, изтъкна той и даде пример с бюджета на МВР, където се искат 150 млн. лв. повече. Той обясни, че не е получил отговор на тези въпроси, когато е водил разговори с ръководството.

По отношение на бюджета за култура той каза: „Пари в торба не се дават. Трябва да има яснота тези средства за какво ще се използват“. Василев посочи, че според съществуващата практика, на читалища се дават средства на квадратен метър, а не на извършвана културна дейност.

Министърът обясни и как ще се случва превеждането на заплатите по банков път без да се налагат допълнителни банкови такси. По думите му, ще бъде откривана „базова сметка, която всяка банка от 1 септември ще започне да предлага. Всеки българин може да си отвори. Категорично няма да има такса“.

Василев коментира гласуването на бюджета в парламента: „Мина всичко без касовата бележка в ресторанти, в общи линии. Това е една много хубава мярка, в Гърция се прилага от 2015, и помогна доста за изсветляване на икономиката“.

„Имаше определени интереси, корпоративни, които въобще не са щастливи от това, че започва изсветляване на икономиката. „Възраждане“ също гласуваха против данъчните закони. „Има такъв народ“ също гласуваха против.

Той поясни какво ще се промени с тези мерки: „Дивидентът ще върви по банка, касата ще се рапортува на всеки 3 месеца, НАП това ще го вижда и ще може да затегне контрола“.

„Заложили сме 2,5 повече данъци, отколкото беше заложил служебният кабинет. При същия растеж и същата макрорамка“, посочи Василев.

По отношение на средствата от Плана за възстановяване той каза: „Това, което заварихме, че предоговарянето, което беше прието като решение на парламента, всъщност не се е случило. Сега ние трябва в много кратки срокове цялото това предоговаряне да го приключим, плюс имаше ненаписани закони“.

„Това означава, че няма да има отпуски. Август и септември ще трябва да се работи. Парламентът ще работи до 1, до 2 ч. през нощта“, допълни той.

По думите на Василев, сътрудничеството с ГЕРБ и ДПС в парламента върви много трудно

Tagged

1 thought on “Лора Крумова и Асен Василев се подиграха с думите на зрител, защитаващ 3 март. Ефирът се изчерви от срам

  1. Какво се учудвате , какъв акъл може да има един прогнил татаревски каун

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *