Любен Дилов скочи срещу Радев и Рашков и обяви: Двамата ще контролират всички служби в България!

България отблизо

Голям проблем е, че той е номиниран от партия, която още не е партия, а движение, което е доминирано от Румен Радев. Неговият естествен враг е парламента. Това каза пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син за новия председател на парламента Никола Минчев. 

„Радев не положи никакви усилия да се произведе парламент в миналите две народни събрания. Погрешно се смята, че президентът е власт. Той е медиатор между властите. В момента имаме президент, който е изпълнителна власт, а с оставането на Бойко Рашков, двамата ще контролират всички служби в България“, каза още той.

„Този симпатичен и млад човек Кирил Петков ще се изправи пред много сила и един президент, който 3 години и половина, следва стъпки към конституционна промяна. Стана някакъв дебат, който президентът започна, но отказва да участва. Ако покаже проекта си, може да свали всички подозрения“, допълни Дилов.

„От Радев не очаквах нищо по-различно. Той продължава да е в някакви избори. Речта на Кирил Петков беше изпълнена с много клишета. В един момент се гледа „боди ленгуидж“ и той се усмихва и е спокоен и това се харесва на хората. Елисавета Белобрадова също е много колоритна личност. Размених си няколко реплики с Ицо Хазарта. Те не могат да мръднат от тази зала, защото мнозинството е много крехко. Казах му само къде се пуши в парламента, но той не се възползва. Много почтен човек е“, разказа народният представител от ГЕРБ.

„Ако са решили да се прострелят в коляното и да оставят Бойко Рашков, ще срещнат отпор. Той разделя обществото и прави нещата с лош ефект. Аз съм много озадачен как ДБ ще се съгласи с това. Не мога да кажа кое е нормално и кое не е нормално. „Продължаваме промяната“ е башибозук. На това опълчение му предстои да се научи на правила, диалог“, допълни той.

Според него парламентът няма да издържи 4 години.

„Има крехко мнозинство и силна опозиция. ГЕРБ има 30 хиляди гласа отлив. Ниската избирателна активност дава парадокса БСП да е част от управляващите. В Гърция избирателната система дава достатъчно депутати на печелившата партия, за да създаде сама кабинет, ако се наложи.

Дилов смята, че бюджетът ще докара народните представители до тежък сблъсък.

„Служебното правителство тегли нови заеми, които ще плащаме аз и ти, Лора. И човекът зад камерата. В момента работим по бюджета, който е правен от Кирил и Асен, който има пробои, но това не е лошо, защото никой от тях не е бил управляващ“, завърши той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *