Майкъл Флин призова Тръмп да действа като Ейбрахам Линкълн, за да спаси САЩ!

Свят

Бившият съветник по националната сигурност на президента на САЩ – Майкъл Флин, призова Доналд Тръмп да да използва своите огромни президентски пълномощия и временно да суспендира конституцията на страната, съобщава изданието wethepeopledaily.com.

Според Флин, президентът трябва да заповяда на военните да поемат контрола върху държавата и да нареди национално прегласуване за президентските избори.

В петиция, публикувана във вторник от базираната в Охайо неправителствена организация We The People Convention, се казва, че „не е наличен мирен начин за запазване на нашия съюз“ след изборната „победа“ на Джо Байдън и се призовава Тръмп да упражни своята „изключителна власт“ за предотвратяване на втора гражданска война.

„Ограниченото военно положение очевидно е по-добър вариант от Гражданска война!“ пише в писмото, придружаващо петицията.

Пенсионираният генерал Флин, когото Тръмп помилва миналата сряда, беше осъден за неверни изявления пред ФБР по повод т.на. „руска намеса“ в изборите през 2016 г. Той публикува в Туитър връзка към петицията.

„Свободата не коленичи пред никого, освен пред Бог“, написа Флин в Туитър.

В писмо, придружаващо петицията, се казва, че Тръмп трябва да е готов да действа както бившия президент Ейбрахам Линкълн по време на Гражданската война в началото на 60-те години на ХIХ век, включително:

– Нареждайки „стотици северни вестници, които агитираха срещу него, да бъдат затворени и собствениците и редакторите им да бъдат арестувани“.

– Разпореждане на ареста на конгресмен от Охайо „за престъплението да се изказва срещу държавния глава“.

– Подписване на заповед за арест на тогавашния шеф на Върховния съд, който постановява, че Линкълн е спрял незаконно прилагането на принципа „Хабеас Корпус“ (Става въпрос за т. нар. Закон за правата – колективно име на първите десет поправки на Конституцията на САЩ. Предложени, за да се успокоят страховете на антифедералистите, които са против ратифициране на Конституцията, тези изменения гарантират определени свободи, ограничавайки властта на правителството в съдебни и други производства и запазват някои правомощия на отделните щати и обществеността. Докато първоначално измененията се отнасят основно за федералното правителство, повечето от техните разпоредби, са приложени към останалите Щати по силата на Четиринадесетата поправка на Конституцията на САЩ, процес, известен като Включване на Закона за Правата, бел. ред.).

– Заповядвайки арестуването на хиляди граждани на щата Мериленд „за престъплението, че са заподозрени в симпатия към Юга“, като някои от тях са държани във военни затвори без съд в продължение на години.

„Мнозина ще възразят срещу тези действия, както направиха по времето на Линкълн, но ние ви уверяваме, че ние, народът на САЩ, разбираме, че това са необходими действия, за да се предотврати загубата на нашето конституционно право да гласуваме и да запазим нашата република“, се посочва в писмото.

В писмото се казва още, че декларацията на Тръмп за военно положение и временно суспендиране на Конституцията трябва да има единствената цел военните да контролират национално прегласуване, което „отразява истинската воля на народа“.

Привърженикът на Тръмп – адвокатът Лин Ууд, също популяризира петицията във вторник, като пише в Туитър, че Тръмп трябва да „обяви военно положение“, за да предотврати гражданска война, „подбудена от лоши актьори, водени от комунистически Китай“.

Много информационни агенции обявиха победа на изборите за Байдън, който се очаква да получи 306 гласа в Изборния колеж срещу 232 на Тръмп.

Очаква се електорите от всички щати да се срещнат и да гласуват на 14 декември

Самият Тръмп, който все още оспорва законността на гласуването, заяви в четвъртък, че ще освободи Белия дом, ако Избирателният колеж официално обяви Байдън за победител на изборите.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *