Маноил Манев метна бомба: ГЕРБ може да управлява и без Бойко Борисов!

България отблизо

Службите не се използват за саморазправа с политически противници. Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият депутат от ГЕРБ Маноил Манев.

„На някой политици като им свършат идеите, хвърлят бомба. Има законови начини за подслушване“, каза той.

„Докато политици обясняват как службите не работят, няма как хората да се чувстват по-спокойни или да вярват в работата. Когато унищожаваш системата, МВР, ДАНС, и обясняваш, че те не работят, политиците разрушават този авторитет, когато разрушиш доверието няма как да вярваш, че тази служба работи“, коментира още Манев.

Според Манов има множество стъпки, за да е законно едно подслушване.

„В момента, в който си на власт, започваш да разбираш тежестта на това, че ти вече не си говорещ, а правиш нещата така, че тази държава зависи от твоите решения, зависи от твоите действия“, каза Маноил Манев.

Маноил Манев коментира и предстоящите избори. Той уточни, че ГЕРБ работи за изборите, листите са готови и че скоро българските граждани ще ги видят.

Той не отговори на въпроса дали Бойко Борисов ще води листа. Самото присъствие на експремиера вдигало имиджа на партията и въодушевявало избирателите, но ако реши Борисов, може само да е шеф на ГЕРБ и да не влиза в парламента. /Последното е напълно вероятно, защото Светиня Му, не ходи в НС и няма да приеме унижението да е прост депутат/

„Изпълнителната комисия на партията ще представи листите и там всички ще бъдат подредени.

Дай Боже тия избори да минат добре, защото с това, което се случва в момента, да се занимава правителството с всякакви други лични назначения и уволнения, а не с правенето на избори, осигуряване на охраната на машини в чужбина. Да се справим, за да имаме наистина честни и успешни избори.

ГЕРБ може да управлява. Резултатите от изборите ще покажат какво искат българските граждани“, каза Маноил Манев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *