Марешки нарече мандата на президента „празен и пропилян“, но не даде никакви доказателства за това!

България отблизо

Отчетът на президента Радев не промени нашата позиция, изразена още при 100-те му дни. Един празен, пропилян мандат.

 

В отчета не чухме никакви постигнати резултати, а само серия от нови празни обещания, общи приказки. Жал ми е за него, че не може да отчете нищо. Внушението, което излъчва, е безсилие. Не е добре един държавен глава да е безсилен.

Това обяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки по повод отчета на държавния глава, който днес обяви, че ще се кандидатира и за нов мандат.

Марешки смята, че дейностите на Радев нямат общо правомощията му. По думите му работата на президента може да се определи като „нищоправене“.

„Откога срещите и телефонните разговори са отчет за един мандат?! Но не съм очаквал друго от президента на БСП. Всъщност днешната изява по-скоро беше подгряваща за кампанията на социалистите за парламентарните избори.

Отново ще го употребят като подгряващ изпълнител, което е жалко, разбира се, защото принизява институцията. След този отчет на Радев, ние от ВОЛЯ сме още по-спокойни и уверени, че постъпихме правилно през 2020г. като не позволихме да има негов служебен кабинет. Щеше да е пълен провал“, коментира още Марешки.

Чух, че предложи видеонаблюдение в избирателните секции. Четири години мълча по темата, а ние от ВОЛЯ четири пъти внасяхме такъв законопроект. Тогава, когато беше времето да се приеме, той не ни подкрепи. Това е политическо лицемерие, категоричен е лидерът на ВОЛЯ.
Той посочи, че Радев е започнал президентската си кампания за втори мандат.

„Но къде е президентската кампания на свършеното, за да имаш очи да искаш отново доверие?!“, запита риторично Марешки.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *