Марешки обидено: Социолозите крият 12 процента одобрение за ВОЛЯ и го дават на Мая и Слави!

България отблизо

„Социологическите проучвания напоследък си противоречат тотално. Едни пишат, че първи са ГЕРБ, БСП изостават и не печелят нищо от това, че яхнаха протестите. Други вадят точно обратните данни.  Едни надуват нереално големи проценти за партиите на Слави Трифонов и Мая Манолова, други им дават два пъти по-ниско доверие. Една вечер гледаме по телевизиите едни проценти, на другата вечер – други. Как става така, че в една агенция някои са 4%, в друга-14%?!

 

Всичко това обърква хората и няма на кого да вярват, че вади истинските нагласи за бъдещите избори”, заяви лидерът на Воля Веселин Марешки по повод последните изследвания на социолозите.

„Странно защо само за Воля пускат едно и също от месеци – и „Тренд”, и „Галъп” ни дават около 2% от всички имащи право на глас, което значи около 4% от гласуващите и реален шанс за влизане в следващия парламент. Чета обаче и последното проучване на една независима агенция – SocialMetrix, която отчита ръст на Воля до около 12% в резултат на факта, че над 170 000 българи подкрепиха новата ни кауза за безплатни лекарства за пенсионери над 65 г. и ученици до четвърти клас, както и наполовина по-евтини лекарства за ученици до осми клас. 

Последователната ни битка с картела също си казва думата – въпреки лъжите, че справедливите цени в нашите обекти са предизборен трик, хората видяха, че вече минаха четири години, но продължават да си купуват дизел за около 1,50 лева.  Затова все повече ни подкрепят – защото сме единствените, които не ги излъгахме. Има и още такива проучвания. Но тези данни не ги виждаме в нито една голяма медия. Пускат се само другите. Това много ясно говори кой и как работи срещу нас”, коментира зам.-председателят на Народното събрание (НС).

Той даде пример с президентските избори през 2016г., когато агенциите не са му давали никакъв шанс, но близо половин милион българи го подкрепиха и излезе на четвърто място.  „Това притесни нашите опоненти и на парламентарните избори, когато имахме реални около 10% подкрепа, с мощна кампания с фалшиви новини срещу мен и кандидатите на Воля успяха да заблудят някои избиратели”, каза още Марешки.

Зам.-председателят на НС изрази тревога от покачващия се брой хора, заявили, че няма да гласуват за никого.  „Вероятно това е и целта на статуквото. Да отврати хората от политиката, от изборния процес и да не отидат до урните. Нашата кампания ще бъде насочена и към това- да убеждаваме българите, че изборът, промяната, е в техни ръце. Че ако се откажат от правото си на глас, де факто подкрепят старите партии и оставят на друг да определя живота им за години напред”, заяви Марешки. Той призова българите да не се влияят от проучванията, а да гледат кой какво реално е направил и прави за тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *