Мария Захарова разкри защо САЩ нагнетяват напрежение около Украйна и руските граници!

Свят

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявленията на американския помощник по националната сигурност Джейк Съливан и други официални лица от Вашингтон относно предполагаемите войнствени планове на Русия за Украйна.

Тя откровено разкри какво показва това непрекъснато нагнетяване на напрежението и отчаяното препускане на САЩ към конфликта.

„Истерията на Белия дом е по-показателна от всякога. Англосаксонците имат нужда от война. На всяка цена. Провокациите, дезинформацията и заплахите са любим метод за решаване на собствените им проблеми. Валякът на американската военно-политическа машина е готов да премине отново през живота на хората. Целият свят гледа как милитаризмът и имперските амбиции се излагат“, каза тя пред ТАСС.

По-рано Съливан заяви, че Русия може да предприеме агресивни стъпки срещу Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин. Той каза още, че според оценките на САЩ Русия, в случай на потенциална инвазия в Украйна, може да превземе големите градове на страната, включително Киев.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изявления за възможна руска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого. В същото време Песков не изключи възможността за провокации като начин за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за използване на сила за разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици.

Преди всичко за Запада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *