Борисов се изцепи: Видяхте ли, че от управлението на ГЕРБ по-хубаво няма!

България отблизо

„Не съм дошъл нито да развалям настроението, нито да критикувам управляващите. Просто искам хората да сравняват, въпреки пропагандата.

Предупредихме за руменрадевата зима, за цените, инфлацията, обедняването. Факт ли е? Факт. Сега искам да предупредя – че ако тези хора продължат да управляват по същия начин, теглейки милиарди, за следващия бюджет, декември, ще сме стигнали тавана на дълговете“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в Сливен.

Досега каквото сме предупредили, все е ставало, отбеляза той.

 

Борисов показа и сравнителни графики с потребителски цени при управлението на ГЕРБ и настоящия кабинет на ПП.

Той и сравнение на чуждестранните инвестиции, както и цените на природния газ: „Не е приятно. Разбирам. Дразнещо е. Разбирам. Но е факт. Ние в момента агитираме нашите хора – защо трябва да сме горди, с вдигнати глави.

Капанът, който те ни залагат с тези милиарди дългове, е огромен. Всяко следващо правителство влиза директно в техния капан“.

„Та им препоръчвам да си отворят Гугъл. Когато аз отидох в Азербайджан, президентът ставаше шофьор – аз сядах до него, той ме возеше. И не сме се хвалили с нищо. Давам факти, само факти за късата памет.

Припомнете си какво сме правили години наред за това състояние на държавата. Не е смешно, ей! Ако продължат да управляват така, догодина няма да има списъци“.

Искам да благодаря на колегите от американското посолство. Радев е отчаян и не знае какво да каже. Завчера обвини мен лично и правителството относно самолетите Ф-16. В програмата на Ф-16 има забавяне заради проблеми във веригите за доставки заради пандемията, каза Борисов.

Дори кола да си поръчаш се чака с месеци, камо ли самолет. Убеден съм, че избрахме най-добрите самолети. Настояваме депутатите да вкарат в бюджета да вкарат парите и за втората част от ескадрилата.

Само за върховния главнокомандващ допълвам, че договорите за самолетите не са с фирма, а между правителството на България и правителството на съединените щати. Има чисто обективни фактори за забавяне на самолетите, каза още той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *