Мартин Димитров: И без да съм лекар зная, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са по добри от „Спутник V“

България отблизо

Творческият директор Мартин Димитров попиля българските стоматолози, които си поставиха руската ваксина „Спутник V“.

По-рано днес семейството даде телевизионно интервю, в което надълго и нашироко разясни как се чувства, след като се е ваксинирало.    „Цялото интервю внушаваше, че в Русия всичко е наред и там работата с вируса е под контрол. В един момент очаквах двамата да запеят песен, с която да поздравят Путин, или поне руския посланик в България“, написа Димитров в профила си във Фейсбук.

„Мисля, че нямаме никаква нужда от интервюта, които рискуват да вкарат абсолютно излишни колебания сред населението. Ние тук ще се ваксинираме с „Pfizer“, точка. И без да съм лекар, съм сигурен, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са много по-добри. Най-малкото, защото в живота си съм виждал прекалено много „сделани в СССР“ неща. И това ми запазва правото да бъда адски скептичен“, посочва в заключение той.

Ето и пълния текст на коментара му:

Признавам си, истински ме озадачи това интервю с тези „русофили по природа“, както господинът определи себе си и съпругата си. Двамата са българи, но иначе са  лекари в Русия и вече са ваксинирани със „Спутник V“ – руското чудо в борбата с COVID-19. В рамките на 20-ина минути двамата обясняваха как отишли да се ваксинират, как в болницата ги посрещнали с бонбони, как нямали никакви странични ефекти и как преди ден ходили на кино. С оптимистичен тон в интервюто им имаше откровени намеци, че за разлика от „западните ваксини“, руската такава е в известен смисъл по-надеждна и както каза жената – „защото е по стара технология“.

Нещо като Москвич, можеш да си го оправиш и сам – поне на мен така ми прозвуча.  Цялото интервю внушаваше, че в Русия всичко е наред и там работата с вируса е под контрол. В един момент очаквах двамата да запеят песен, с която да поздравят Путин, или поне руския посланик в България. Мисля, че нямаме никаква нужда от интервюта, които рискуват да вкарат абсолютно излишни колебания сред населението. Ние тук ще се ваксинираме с „Pfizer“, точка. И без да съм лекар, съм сигурен, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са много по-добри. Най-малкото, защото в живота си съм виждал прекалено много „сделани в СССР“ неща. И това ми запазва правото да бъда адски скептичен.

Tagged

3 thoughts on “Мартин Димитров: И без да съм лекар зная, че ваксините на „Pfizer“ и „Астра Зенека“ са по добри от „Спутник V“

  1. Ами ваксинирай се и вземи,че давай акъл /без да си специалист,а обикновен ….лизец/.Интервюто е от хора,които са се ваксинирали и споделят.Какво лошо?

  2. мартине,нито си умен,нито си честен!Ти си просто прост г….лизец!Не бсичко руско е лошо и не всичко американско е хубаво!Ти сам казваш,че не си специалист по ваксините и при това положение,да се изказваш за нещо което не знаеш,само показва,че си се продал!От мен да знаеш,простите слагачи никой не ги обича!Господарите само ги използува, но ги презират!Колкото повече се предлагаш,толкова по-малко ще ти дадат и толкова повече ще те презират!Особено ако пишеш подобни глупости!ЖАЛЪК си ,мартинчо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *