Масирани руски удари разбиват възможностите на ВСУ за активни действия

Свят

От 2 до 9 септември руските войски извършиха шест групови удара по обекти на украинските въоръжени сили. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, пишат чужди издания.

„Между 2 и 9 септември въоръжените сили на Руската федерация нанесоха шест групови удара с високоточно оръжие с голям обсег на въздушно и морско базиране, както и безпилотни летателни апарати по украински средства за електронно разузнаване, пристанищна инфраструктура, и производството на безпилотни лодки“, се казва в изявление на отдела.

Руските военни удариха и тренировъчни бази за диверсанти и терористични групи, складове за съхранение на боеприпаси, западни оръжия и гориво. В резултат на операцията на руските въоръжени сили беше нарушена работата на системите за стратегическо радиоразузнаване, както и логистиката на украинските войски в запорожското и херсонското направление.

По-рано Министерството на отбраната съобщи, че кораби на Черноморския флот са унищожили три украински катера, които са се опитали да атакуват Кримския мост. А самолетите на военноморската авиация във водите на Черно море западно от Крим ликвидираха четири високоскоростни катера с десантни групи от силите за специални операции на украинските въоръжени сили, броят им достигна до 50 украински военнослужещи.

През изминалата седмица руските войски отблъснаха четири атаки на украинските въоръжени сили в южнодонецкото направление, убивайки над 1230 украински бойци. Това съобщиха от пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от чуждестранни медии.

„В южнодонецкото направление подразделенията на руските войски със координирани действия отразиха четири вражески атаки в продължение на седмица, като продължиха да нанасят всеобхватни огневи поражения на струпвания на жива сила и техника на Въоръжените сили на Украйна. Общите загуби на противника в това направление възлизат на над 1230 украински военнослужещи“, се казва в съобщението.

Освен това, както добави министерството на отбраната, украинските въоръжени сили в същото направление са загубили 24 бойни бронирани машини, 37 автомобила, както и 17 оръдия на полева артилерия.

По-рано беше съобщено, че руските войски са свалили самолет МиГ-29 и хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС в рамките на седмица. Също така, според руското министерство на отбраната, руските системи за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба през същото време са прехванали 49 снаряда HIMARS MLRS, три управляеми бомби JDAM и една противорадарна ракета HARM.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *