Украинците масово се предават, а Зеленски готви закон да ги убива!

Свят

В украинския парламент е внесен законопроект, който предвижда командирите на въоръжените сили на Украйна да отнемат живота на своите подчинени, ако те самоволно напуснат позициите си или не изпълняват заповеди по време на военно положение и в бойна обстановка.

 

Законопроектът е публикуван на сайта на Върховната Рада, съобщава „Униан“.

Според действащото законодателство, във време на военно положение и в бойна обстановка командирите имат право да използват оръжие срещу нарушителите на устава, „без това да води до смърт на военнослужещия“. В новия проект тази част ще бъде премахната.

За престъпление по време на военно положение и бойна обстановка се считат: неподчинение, съпротива, заплаха към командира, използване на насилие, дезертьорство.

„Законопроектът определя нормативната база за прилагане на възможностите за спиране на углавно престъпление, свързано с неподчинение, съпротива или заплаха към командира, прилагане на насилие, неправомерно напускане на бойни позиции и определени места за дислокация на военни части във военно положение или в бойна обстановка, с цел задържане на такъв военнослужещ“, се посочва в обяснителна бележка на авторите на законопроекта.

Автори на документа са народни представители от партия „Слуга на народа“.

Пита се в задачата защо ще се прави такъв закон, ако украинските войници не се предават масово?! И то май заедно с командирите си. Както това стана с командирите на „непобедимите киборги“ от нацбатальона „Азов“, които се предадоха заедно с подчинените си.

Ресорната парламентарна комисия вече е препоръчала законопроектът да бъде приет като основа и като цяло, но с уточнението, че използването на оръжие от командирите за причиняване на смърт се използва само при реална заплаха за живота на командира или подчинените му.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *