Проф. Витанов: Украйна ще загуби войната и още много територии

България отблизо
Кратка информация за политиката и войната за 14 декември 2023 г.
Маркс ядосва страшно много крякащите юрдечета мои. Я да ви напомня, юрдечета мои, кой си пожела месец на цитати от Маркс с коментари от Витанов? Бжежински бил такъв, Кисинджър бил онакъв, а Витанов като знае толкова, що не ни цитира Маркс? Вкарахте се сами в капана и сега пищите.
Пищете – толкова ви е акъла. Ама Витанов бил простак, ама Витанов бил глупак, как можело да има такъв професор? Витанов откога ви разправя, че си прави експерименти с вас, крякащи юрдечета и то в интерес на науката. Не вярвате, нали? Е-е-е-е, има още какво да видите. Внимавайте да не пропуснете момента, в който ще ви обясня как точно експериментирам с вас в интерес на науката.
А пък, нека сред професорите има един, дето да ви набива редовно канчетата. Че то, да говориш на юрдеци на високо професорско ниво не става. На юрдека канчето му трябва да бъде набивано редовно, за да си знае мястото. Доста от глупостите в татковината са, защото юрдеците са натикали професорите в ъгъла. Време е професорите да почнат да натикват юрдеците в ъгъла. Тъй, че свиквайте, крякащи юрдечета мои. Такива като Витанов ще стават все повече.
А сега – безмилостно продължаваме с Маркс.
Карл Маркс (ден 12)
… В историята, както и в природата, гниенето е лабораторията на живота.…
Огледайте се. Какво виждате около вас? Гниене. Нашмъркани “герои” яхнали розови единорози и костенурки унищожават паметници. Нещо да създадете? Не, не можете. Както се казва във вица, дори не можете да нарежете с флекса това, което бай Тошо ви е оставил. Гниещи мозъци. В които виреят червеи вместо мисли.
Всеки ден – бездарно куклено шоу, та дано не се забелязва, как са наведени така, че носовете им орат земята. Да не се забелязва как продават националния интерес за линийка бело. Знаете, че мнението ми за тъй нареченият “елит” е много ниско. От друга страна, гниенето им е лабораторията на живота. За разлика от много други “учени”, които трябва да си смучат от пръстите теми за работа, аз съм затрупан от такива. Ставам сутрин и пускам телевизора. И гнилочта на “експерти” и “анализатори” почва да тече. И докато си изпия кафето, вече имам 50 теми за изследвания. Теми, които западняците дори не могат да си въобразят, че съществуват. В това е моят успех. Гниенето на българския “елит” ми представя хиляди теми за изследвания.
Лабораторията на живота, както казва Маркс.
Хайде един пример за гниене. Писах ви преди време, че не само ще влезем в заеми, за да плащаме масрафите на Украйна, ами и лихвите по тези заеми ще плащаме. От вчера това е факт с решение на Народното събрание. Айде, честито. Пак ви продадоха. Ще плащате и лихви по чужди заеми. Ами то много хубаво тъй, нали така. Кеф. А Витанов е простак, защото забелязва тия работи. Да-а-а-а. Друго си е да си нашмъркан “интелектуалец” плющящ шкембе на жълтите павета по команда. И какво, като плющите шкембетата по паветата. Пак си гниете, казва ви Маркс, пак ще плащате чужди заеми с лихвите барабар. А, честито балъци! Но чакайте, още нищо не сте видели от гниенето на “елита”. То и ще мине покрай вас положението, яхнало розов еднорог или летяща костенурка (в зависимост от това от какво се състои линията бело). И няма да го усетите.
Гниенето е лабораторията на живота. Прав е Маркс. Гниене и крякащи юрдеци. Долче вита, дето има една приказка.
Стига с Маркс за днес, караме нататък
Напред към войните.
Войната в Газа. О, какво гниене имаме тук, свят да ви се завие. Чакаме да видим, дали гниенето ще обхване и Ливан или ще остане само в Газа. Израел го сърбят ръцете да се захване с Хизбула, която е на ливанска територия. Чини ми се, че и Иран го сърбят ръцете да се захване с Израел през Хизбула. Като си помисли човек – класика по отклоняване на вниманието. Като отвориш фронт в Ливан няма да се вижда толкова какво става в Газа. А в Газа става, каквото ви е прогнозирано – десетки хиляди жертви и население, тичащо насам натам да се спасява. И не си правете илюзии. Гниенето там ще продължи докато останат само кокали. И това ще допринесе за увеличаване на бежанския натиск към Европа. Което ще доведе до увеличаване на броя на афганистанците, минали през шенгенските граници и стигнали до Австрия. За което разбира се, ние сме виновни, въпреки, че не сме шенгенска граница. И после, що Витанов питал: Що така, бе, Миме Австрийска. Ами пита Витанов – Австрия шенгенски граници сухопътни няма, България не е никаква шенгенска граница. Що тогава трябва да ни се тропосват афганистанци, минали през шенгенските граници и стигнали до Австрия? Но-о-о-о, гниенето е лабораторията на живота. Ние следва добре да гледаме, какви ги вършат Австрия и Нидерландия. И да се учим. Гниенето винаги може да ни научи на нещо. И като се учим, излиза следният
Закон на Витанов: Защитавай националните си интереси, без да ти пука от никого и от нищо.
Нали така ни учат Австрия и Нидерландия? Така ни учат. Да бъдем добри ученици тогава.
Така, напред към другата война.
Големият пробив? Гледаме условието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 78. Не е превзет. Нещо друго стана. Почна голямото гниене. Няма какво да се чудите. Прогнозирано ви беше.
1. Мариинка си падна. В Авдеевка украинското положение никак не е весело, а загниващо.
2. Руската армия върви полека на запад. Военната помощ от САЩ за Украйна секна. Но ще се възобнови. В намален размер.
3. Излиза информация, че американският елит не е слушал какво му говорят разузнавателните служби за ситуацията в Украйна. Има логика и тя е – колкото по-зле – толкова по-добре. Спъване на развитието на Русия до последния украинец. А после и до последния поляк, а защо не и до последния румънец.
4. Нов юруш щял да почва напролет. И тук има логика – президентски избери в САЩ идат. Украинци има още. Трябва да се изразходват.
5. Путин нещо не ще да играе според сценария. Не се изтощи, готов е за дълга война. Мечката ще Апне територии. Още.
6. Вътрешна опозиция в Русия срещу войната практически няма. Виж, в Украйна има. Зеленски полека почва да става токсичен за Запада. Вече има планове за смяната му. Като разсекретят документите след 40 – 50 години, ще видите, че съм бил прав
7. Защо Зеленски става все по-токсичен? Плюсовете за Запада от войната вече се обръщат в тлъсти минуси. Западните елити вече нямат интерес да продължават тая война – баба Меца става все по-силна. А Зеленски се инати и не ще да преговаря за мир. Добре гледайте какво ще стане тук – украинците ги превърнаха в разходен материал. И преди да стане това, ги натъпкаха с министри – чуждестранни граждани, че добре управлявали.
Да ви прилича таз ситуацийка на една друга, дето се гласи в една друга държава?
8. Обаче преговори ще има, иначе проектът Украйна може да бъде закрит. И на преговорите – какво? Русия може да продължава тази война с години. И едва ли ще се задоволи с териториите, които е завзела. Ще си поиска още. Украйна ще загуби войната и ще загуби територии. Гответе се за това.
9. Поуки за пинчер-бауцарите? Какви поуки, моля ви се. Те си гният бавно и на спокойствие яхнали розови еднорози и летящи костенурки. Носовете им орат замята, от “пилоните “ им стърчат правилните знамена – всичко си е наред. Какво ли могат да направят горките. Единият тиранозавър ще Апне територии, другият тиранозавър ще Апне хиляди синджири роби. А родният пинчер-бауцар? Ами ще трепери насред какото, което е сътворил. Какво ли ще пише за салфетката за пинчер-бауцаря?
Стига ли за днес по това? Стига. И не забравяйте – гниенето е лабораторията на живота.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 506 дни.
16 месеца са 488 дни. Над 16 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 17 месеца са 518 дни. Броячът върти.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 609 дни. 20 месеца са 609 дни. Оп-па-а-а-а! Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
609 дни валидна прогноза. 20 месеца. Следващата граница – 21 месеца са 640 дни. Броячите си въртят, рекордите се увеличават. Да му мисли, който ще трябва да ги подобрява.
Знаете какво трябва да правите. Вършите си работата спокойно, спазвате елементарните предпазни мерки и гледате да не се получи вторичен пик до идващите празници. И да се получи, няма да е голям, понеже се справяте добре и празниците се очакват да са спокойни.
Е, днес сме вече 14-ти декември. Прогнозата за спокойни коледни и новогодишни празници се сбъдва. До празниците има десетина дни.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
Автор проф. Николай Витанов

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *