Местан готви нова антибългарска провокация! Но ето какво ще го спре!

България отблизо

Вчера от ДОСТ излязоха с декларация, с която поискаха България официално да признае, че има турско етническо малцинство на българска територия. Заявиха също така плановете си да проведат подписка с искане за законово признаване на статут на национално малцинство на членове и симпатизанти  на партията.

„Аз съм мюсюлманин, но преди това съм етнически турчин, част от турското национално малцинство в България. Ако конституциите на Украйна, Чехия, Унгария, Румъния, Македония, Албания, на всички балкански държави и на всички европейски държави признават безспорния факт, че 2000 българи могат да бъдат национално малцинство, а българската конституция отказва да признае очевадния факт, че над 1 млн. турци не са национално малцинство, това означава, че тази конституция не е справедлива и трябва да бъде променена“, каза Местан пред bTV.

Коментирайки тази „декларация“ на Местан трябва да отбележим най-напред, че партията му е незаконна. По простата причина, че българската Конституция не признава партии на етническа основа. А партийката на Местан очевидно е етническа, защото вместо да се занимава с премахване на бедността и мизерията, в която живеят българските граждани от турски произход, тя тръгва да търси някакви имагинерни етнически малцинства. Вместо да търси интеграция в обществото и държавата на българските граждани от турски произход, тя се опитва да създаде нови разделителни линии.

Нещо повече. За такова искане няма никакви основания, защото правата на хората с турско етническо самосъзнание не са накърнени. За тях има новини на турски език, даде им се право да си върнат турските имена, те са представени в местната и централната власт, в българския парламент, навсякъде. И затова с основание възниква въпросът: какво повече искат Местан и хората му?! Защо им е признаване на турско етническо малцинство? За какво може да послужи на обикновените хора дали са етническо малцинство или не?

Очевидно, че искането за признаване на турско етническо малцинство не обслужва интересите на обикновените хора. Следователно обслужва нечии други интереси. И понеже знаем, че партията на Местан, която той нарече с гръмкото име „ДОСТ“ бе зачената в турското посолство в София, и дори той самият се криеше известно време в посолството, без някой да го търси или преследва…При това положение отговорът веднага се набива на очи. Това искане на Местан обслужва само интересите на съседна Турция. Припомняме, че турската телевизия „Османли тв“ само преди две – три години публикува карта на новата „Османска империя“, в състава на която бе включена и България. Дори самият турски президент Реджеп Ердоган няколко пъти заяви, че големи части от българската територия били „исконни турски земи“. Ставаше въпрос за Варна, Разград, Шумен и т.н.

Какви повече доказателства са необходими, за да разберем, че зад това „искане“ на Местан стои желанието на ръководните кръгове в Турция да разцепят България и да я включат в рамките на новата „Османска империя“, която Ердоган тръгна да създава?! Така че тук не става въпрос дали да удовлетворим или не, това искане на Местан. Тук става въпрос да се пресече от корен една откровено антибългарска проява. А на Местан да му се потърси съдебна отговорност, заради това, че с действията си обслужва интересите на чужда държава.

А пък ако на Местан толкова много му се иска да е турчин, ами че няма нищо по-лесно от това. Взема си багажа, качва се на автомобила и си отива в Турция. Става много лесно и бързо. Но ако иска да живее в България и да бъде български гражданин, трябва да се съобразява с българските закони. Защото добри или лоши, те са закони и трябва да се спазват.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *