Мигранти убиха полицай на границата около Елхово!

България отблизо

Граничен полицай е убит в района на Елхово до границата с Турция, съобщи МВР. Инцидентът е станал снощи, около 20:35 часа, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

 

Инцидентът е станал снощи около 20:35 часа, съобщиха от МВР. В съвместния наряд е имало служител на „Гранична полиция“ и военнослужещ. В резултат на изстрелите граничният полицай, който е бил на около 30-години, е починал на място, а военнослужещият е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Към мястото на инцидента са насочени най-близките гранично полицейски наряди.

За инцидента са уведомени турските гранични власти, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района.

За случая са уведомени дежурен разследващ полицай, дежурен експерт, оперативен работник, дежурен следовател и дежурен прокурор.

Към мястото на инцидента пътува министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, а официалното отбелязване на празника на националната полиция се отменя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *