Министър Рашков предупреди: Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората! Няма да разрешим!

България отблизо
Политически сили се опитват за пореден път да провеждат „предизборна кампания“, оказвайки натиск за кого да се гласува. Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Огромно е желанието на някои да влязат във властта. Служебното правителство е да противодейства на това.

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него стремежът към контролиран вот ще се засили.

Вчера вицепремиерът съобщи, че се оказва на горските в Смолян, като даде пример с осигуряването на дърва за огрев. Тази сутрин това потвърди и самият областен управител.

 

Служебният министър на МВР коментира и проблема с трансплантациите.

 

„В момента тече разследване във връзка с 14 трансплантации в Правителствена болница. Материалите ми бяха изпратени от здравното министерство, започна разследване. Първоначалните данни са, че са извършени груби нарушения на закона и на медицинската практика. Как ще се развие разследването, не мога да прогнозирам, но първоначалните данни са, че трябва да се идентифицират виновните лица и да бъдат предадени на прокуратурата. За изясняването на някои факти е установен контакт с представители на Молдова, които да съдействат за установяването на лица, явили се като донори в България“, уточни той.

 

Изказванията му дойдоха по време на Международната конференция за борба с трафика на хора.

 

„Не може успешно да противодействаме на престъпленията с трафика на хора, ако продължават да се налагат условни присъди. Очевидно е, че тези либерални наказания не могат да окажат превантивно и възпиращо деяние върху дееца“, смята той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *