Путин към САЩ и Запада: Не сте толкова големи, че да налагате санкции на Русия!

Свят

Руският президент Владимир Путин заяви, че западните страни са си вкарали автогол, налагайки санкции на Русия.

Те са очаквали, заяви руският държавен глава, финансово-икономическата обстановка в нашата страна бързо да бъде подкопана, да се предизвика паника на пазарите, колапс на банковата система и мащабен дефицит от стоки по магазините.
„Но вече можем да кажем с увереност, че тази политика спрямо Русия се провали“, изтъкна държавният глава. Освен това, по думите му, санкциите не са подминали техните инициатори, тъй като се наблюдава растеж на инфлацията и безработицата, влошаване на икономическата динамика в САЩ и европейските страни, спад на жизненото равнище на европейците и девалвация на техните спестявания.

Русия е огромна и самодостатъчна, понеже има неизчерпаеми ресурси в почти всички области на икономиката. И със сигурност има огромни природни богатства в най-важните области – енергетиката, включително ядрената енергетика, електрониката, селското стопанство, космическите изследвания и т.н., допълва руският президент.

А какво има Запада – почти нищо. Зелената енергия не може да замени и пет процента от  енергетиката. Защото бъдещето е на ядрените електроцентрали, а не на вятърните мелници и соларките.

Затова казвам, продължава руският лидер, че западните страни, включително САЩ, не са толкова големи, че да налагат санкции на Русия. Понеже без Русия, Западна Европа загива. А и САЩ ще имат много големи проблеми.

То всъщност, проблемите на Запада започнаха. Космически цени на ток, бензин, природен газ, хранителни продукти и на всичко останало, припомня Путин. Докога ще издържат икономиките на страните от ЕС?! Нещо повече – докога ще издържат хората в Европа на тези галопиращи цени, пита стопанинът на Кремъл.

Говорейки за състоянието на руската вътрешна икономика, Путин каза, че инфлацията стигнала най-ниските си нива, а търсенето на дребно в страната се е нормализирало, дори е започнало да върви нагоре, предадоха медиите.

Ситуацията в икономиката на Русия се стабилизира, курсът на рублата се връща към равнищата от началото на февруари, възстановяват се запасите от стоки н търговските вериги и равнището на търсенето, отбеляза още Путин.

Президентът подчерта, че във външната търговия Москва трябва да ускори прехода към разплащане в рубли и други национални валути на страни, които са надеждни делови партньори.

Броят на официално регистрираните безработни в Русия е на много ниско равнище, допълни Владимир Путин. Като ключово условие за осигуряване на реален растеж на доходите на гражданите той посочи създаването на нови, добре платени работни места, засилването на икономическата динамика, развитието на промишлеността и на други отрасли.

Путин увери, че правителството ще подготви и параметри за повишаване на социалните плащания, пенсиите и заплатите в бюджетната сфера.

Tagged

1 thought on “Путин към САЩ и Запада: Не сте толкова големи, че да налагате санкции на Русия!

  1. Санкциите се отразяват много по тежко на налагащите ги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *