Мощен удар разпиля склад за боеприпаси на ВСУ в Херсонска област! Контранастъплението на ВСУ зацикли

Свят

Руските военни унищожиха още един склад за боеприпаси на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област. Това показва колко щателно руската армия прочиства всичко, което принадлежи на ВСУ, за да омаломощи и спре широко прокламираното украинско контранастъпление.

 

Съдейки по силата на експлозията, ударът е нанесен с авиационни бомби. Засега обаче има доста въпроси относно това какви бомби са използвани за удара. Това се дължи на факта, че напоследък активно се използват планиращи бомби, а малко по-рано беше съобщено и за използването на вакуумни бомби, пишат чуждестранни издания.

Експлозията била толкова силна, че на мястото на удара се образувал огромен огнен купол, а „гъбата“ от експлозията се издигнала на височина от няколкостотин метра. Кадрите ясно показват последствията от унищожаването на склад за боеприпаси, който се намирал на десния бряг на Днепър в Херсонска област. Съдейки по идентифицирания район, може да се говори за селището Берислав, където вече са унищожени складове с военна техника и боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна.

Мощна ударна вълна, генерирана както от самия взрив, така и от детонацията на боеприпаси, реално прочисти района в радиус от почти 200 метра. Това показва, че става дума за много голямо количество боеприпаси, използвани от въоръжените сили на Украйна за обстрел на левия бряг на Днепър в Херсонска област и други региони под руски контрол.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *