Мощна групировка войски се формира в Беларус! Отмъщението за Макеевка продължава!

Свят

От Русия в Беларус пристигат влакове с бронетранспортьори БТР-82А и БТР-80К, медицински и ремонтни машини. Това съобщава Министерството на отбраната на Беларус, цитирано от световните издания.

„През следващите дни техниката ще пристигне във военните части на силите за специални операции на Въоръжените сили на Република Беларус“, се казва в съобщението.

Съобщава се, че доставката е планирана. Тя се извършва в съответствие с плана за превъоръжаване.

БТР-82А се произвежда в Русия от 2011 г., а БТР-80К е командирска версия на съветския БТР-80.

Министерството на отбраната също така отбелязва, че Минск и Москва продължават да изграждат регионалната група войски на територията на Беларус.

Руските военни са ликвидирали над 180 украински бойци в Южно-Донецко направление, съобщава генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален представител на руското министерство на отбраната, цитиран от световните издания.

По думите му са нанесени артилерийски удари по местата за съсредоточаване на жива сила и техника на Въоръжените сили на Украйна в населените места Владимировка, Пречистовка, Новоукраинка в ДНР, както и Червоное в Запорожка област.

„Бяха унищожени още пет танка, пет бойни машини на пехотата, три бронирани бойни машини и 10 автомобила“, казва Конашенков.

Tagged

1 thought on “Мощна групировка войски се формира в Беларус! Отмъщението за Макеевка продължава!

  1. Ха така,съобщавйте ги тези неща,за да знаят украинците къде да поставят хаймарсите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *