Не давайте пари на българите, пак ще реват, че са бедни! Това е хленчещ и вечно недоволен народ! Вижте кой го каза!

България отблизо

В момента има едно необяснимо тотално недоволство на народа  срещу българската политическа класа!

И дори още  утре да вдигнем качеството на живота, да изсипем пари за пенсии и заплати, хората пак ще са недоволни. Защото така са свикнали, да мрънкат и да искат всичко наготово.

Затова няма никакъв смисъл от увеличаване на пенсии и заплати! Те пак няма да им стигат и пак ще намерят за какво да недоволстват.

Това го каза вече се досещате кой, нали? Дежурният по интервюта Михаил Константинов.

Дори когато формално хората уж живеят по-добре, когато имат  по-добри показатели  на живот, това изобщо не значи, че ще са  доволни. Ако се вгледаме в историята, ще видим, че Френската революция се случва  след няколко  успешни години и сравнително охолство сред народа. Много такива събития стават   изненадващо за управляващите и нямат нищо общо с материалното състояние на хората.  Ами с какво имат общо,  професоре? С лунните цикли и със слънчевите изригвания ли? Хайде да не спорим за Франция и за една обезглавена кралица, която преди това каза – „Като нямат хляб, да ядат пасти!“

Нека се върнем в България.

Кой сте Вие, че ще определяте българския народ като мрънкащ и недоволен?

И от какво да е доволен?

От милиардите на олигарсите ли? От вечните лъжи по телевизията ли? От непрекъснатия скок на цените и замразените доходи?От политиците си ли, които го водят успешно към бездната и в нея потънаха вече два милиона души? А още милион и половина си броят стотинките.

Кой сте Вие да призовавате да не се увеличават заплати и пенсии, защото това нямало да се отрази на отношението на хората към управляващите?

А сещате ли се защо народът мрази управниците си? Нали сте математик? Щом само 30 процента одобряват правителството, то трябва ли да стои още? Математически не трябва ли да си хвърли оставката?

От какво да е доволен българинът? От ниските си доходи, от колата си трета употреба, от цените на храните, от парното, от тока, от вечното натрапване на европейски ценности, но с български заплати?

От охолството на върхушката и просяците на улиците? От лимузините, които газят децата ни?

От самозабравили се управници, които ни лъжат колко добре си живеем?

Освен, че е беден, един народ има и достойнство. На българския само това му е останало. Не го измервайте в пари, ще сбъркате!

Ни не надувайте главите, че сме толкова смотани, че дори и един протест не можем да направим.

Рано или късно всичко се връща.

Природен закон.

Спрете да ни унижавате, г-н Константинов!

Спрете да се правите на рупор на властта.

Искаме да живеем достойно!

И ако може без вас! И вашите грозни обиди от екрана!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

 

Tagged

1 thought on “Не давайте пари на българите, пак ще реват, че са бедни! Това е хленчещ и вечно недоволен народ! Вижте кой го каза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *