Най-висшият US-генерал се оправдава за провала на контранастъплението

Свят

Контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се забави, но не трябва да се нарече провал. Това заяви председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Марк Мили, пише CNN.

 

Според него, напредването на украинските отбранителни сили се движи по-бавно от очакваното. Има обаче разлика между войната на хартия и войната в действителност.

„Това започна преди около пет или шест седмици, и различните военни учения, които бяха проведени предварително, прогнозираха определени нива на напредък, но се забавиха. Защо? Защото това е разликата между война на хартия и истинска война,“ – казва Мили.

Той заявява, че в една истинска война хората разчистват минни полета с бойни машини. За съжаление мнозина умират. Когато това се случи, войските се забавят. Мили е сигурен, че това е правилното нещо, тъй като трябва да се оцелее и да се премине през минните полета.

„Това далеч не е провал. Според мен все още е твърде рано да се правят подобни изявления. Мисля, че предстоят още много битки“, казва Мили.

Той също така отбелязва, че Украйна все още има значителна бойна мощ, която не е използвала в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна.

„Сега те поддържат бойната си сила и бавно, обмислено и стабилно си проправят път през всички тези минни полета“, казва Мили.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *