Напрежението се засилва! Има ново развитие на военните действия!

Свят

Граничната служба на Украйна твърди, че въоръжени формирования на Беларус са участвали в „атаката на украинската граница“.

„Около 05:00 (06:00 московско време) държавната граница на Украйна в района с Русия и Беларус беше атакувана от руски войски, подкрепяни от Беларус“, се казва в изявление на граничната служба в четвъртък.

Според агенцията атаките срещу гранични части, гранични отряди и контролно-пропускателни пунктове се извършват с използване на артилерия, тежка техника и стрелково оръжие. „Това се случва в районите на Луганск, Сумска, Харковска, Черниговска и Житомирска.

Освен това има атака към Украйна и от територията на Автономна република Крим. Засечени са нападения на вражески групи“, съобщават от украинското гранично ведомство.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко отрече въоръжени части на страната да са взели участие във военните действия на руската армия.

Междувременно Владимир Путин обяви, че киевския режим, който е овладял страната явно не разбира от дипломация, затова са се наложили други действия.

САЩ, пък са препоръчали на Зеленски да се премести във Лвов, за по-голяма безопасност. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *