Насилвани жертви проплакаха: Дори цвете не можем да оставим пред НС, застрашили сме националната сигурност

България отблизо
Тук сме от името на всички жертви с един призив. Нека да дойде всеки човек, за да положи едно прекършено цвете, което символизира 34-те прекършени животи през миналата година.

Призивът ни е акцията да бъде глобална. Нека да оставим пречупено цвете пред всички общини и пред посолствата в другите страни. Нашето общество толерира насилие. То е в размери на пандемия. Никой до днес не се е свързал с мен по какъвто и да е повод. Управляващите правят само една пиар кампания. Това каза майката на убитата Дарина-Ваня Министерска по „България от ейр“.

 

Светлана Димитрова добави. Държавата не прави нищо. Ако тя правеше нещо, нямаше да има толкова загинали жени. Има жени, които са пребивани и убивани и никой не знае за тях. Това е зараза. Това е безобразие. Трябва да се промени закона. Трябва да се махне тази съкратена процедура, която обслужва само насилниците.

Албена Белянова допълни: Дори цвете не можем да оставим пред  НС, защото застрашаваме националната сигурност. Подкрепете жените, които имат право да живеят. Ако станем повече, ще окажем този натиск, който да накара държавата най-после да застане до жените. Има жени, които са пребивани с тухли, с камъни, с ножове.

 

През февруари бе приета промяна в НК. Към квалифицираните състави бе добавено и домашното насилие. Това, обаче ще бъде приложено, ако посегателството е системно. Т. е. трябва да има три пъти насилие. Това е абсурдно. Между първо и второ четене бе направена промяна, с която психологическото насилие отпадна. Остана само следенето, което е част от психическото насилие.

Tagged

1 thought on “Насилвани жертви проплакаха: Дори цвете не можем да оставим пред НС, застрашили сме националната сигурност

  1. това е само началото, връщаме се към робството, скоро и домове няма да имаме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *